Останнім часом головним частуванням багатьох свят, як дитячих, так і дорослих, є піца - італійська національна страва, яка давно стала одним найбільш популярних страв у світі. Безумовно, ці ласощі можна купити в будь-якому кафе чи піцерії, навіть замовити по телефону з доставкою, але це задоволення не дешеве. Ні для кого не секрет - піцу зовсім не складно приготувати в домашніх умовах, хоча цей процес вимагає небагато часу і зусиль. Якщо ви не впевнені в тому, що у вас вийде, але є величезне бажання приготувати смачну закуску, із задоволенням можу розповісти, як готується піца рецепт простий.
У нашому варіанті піца - рецепт простий і повинна бути м'якою і рихлою всередині, але обов'язково злегка хрусткої зовні. У велику глибоку миску засипаємо дріжджі і коричневий цукор. Доливаємо воду, розмішуємо до розчинення інгредієнтів і залишаємо на 10 хвилин.
По закінченню цього часу додаємо в цю суміш сіль і оливкове масло. Потім засипаємо сюди ж 2,5 чашки борошна, до речі краще взяти борошно вищого гатунку і обов'язково просіяти. Спеціальною лопаткою змішуємо продукти в тісто, яке вийде досить рідким.
Тепер чисту, суху поверхню посипаємо борошном і викладаємо підготовлене тісто. Посипаємо його борошном і замішуємо більш густе тісто до моменту, поки воно не перестане бути липким.
Глибоку посудину скроплюємо маслом і поміщаємо в неї замішане тісто. Потім накриваємо тканиною і залишаємо, щоб воно піднялося. Тісто для піци має зрости вдвічі, по часу це займе близько 1 години.
Після цього тісто трохи підбиваємо руками, знову викладаємо на поверхню з борошном і формуємо його в щільну кулю.
Дозволяємо тісту розслабитися протягом хвилини, а потім розрізаємо навпіл і розгортаємо в пласти круглої форми, невеликої товщини.
Тепер викладаємо тісто на сковорідку з низькими бортами, трохи змащену маслом, добре розправляємо руками і трохи загортаємо всередину по краях сковорідки.
Далі змащуємо поверхню тіста соусом, який ви можете вибрати на свій розсуд, а потім посипаємо рясно потертим на крупній тертці сиром.
Даємо тісту піднятися протягом 15-20 хвилин. Попередньо розігріваємо духовку до 220 градусів і поміщаємо в неї сковорідку з підготовленим виробом. Випікаємо піцу в попередньо розігрітій духовці, поки сир і скоринка не стануть золотисто-коричневими, це буде тривати приблизно 15-20 хвилин.
Готову випічку нарізаємо скибочками і подаємо до столу, вашим домочадцям така вечеря обов'язково припаде до смаку.
Випадкові рецепти