Піца, мабуть, найвідоміша страва Італії, і тепер її можна знайти в усьому світі. Ми добре знайомі з піцою на винос і навіть замороженою піцою, але як тільки ви зробите свою власну піцу на сковороді за 5 хвилин з сиром і ковбасою, шляху назад вже не буде.
Для початку займіться приготуванням тіста для майбутньої випічки. Для цього в першу чергу розчиніть сухі дріжджі в теплій воді і відставте хвилин на 10 в сторону. Потім засипте в більшу миску, попередньо просіяне борошно.
Додайте в миску трохи солі, засипте дрібку цукру, залийте оливкову олію і раніше підготовлену дріжджову суміш. Далі перемішайте всі інгредієнти між собою і руками ретельно вимісіть тісто.
Вимішуйте тісто, поки воно не стане гладким і блискучим, якщо необхідно викладіть навіть його на присипану борошном поверхню. Покладіть вимішене тісто назад в миску, накрийте кухонним рушником або харчовою плівкою і дайте постояти приблизно 40 хвилин, щоб піднятися.
Далі відправте маленьку каструлю на плиту, налийте в неї оливкову олію і максимально прогрійте. Засипте в гаряче масло заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку (або нарізаний дрібно) часник і подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, кілька хвилин.
Тепер залийте в каструлю до цибулі і часнику томатний соус (можливо навіть Італійський соус), добре приправте сіллю, чорним меленим перцем і цукром, а в кінці додайте попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень. Добре все перемішайте, протоміть соус ще кілька хвилин, помішуючи, і зніміть каструлю з вогню.
Ще раз викладіть тісто на присипану борошном поверхню і добре його вимісіть. Сформуйте тісто в кульки (це і буде така кількість піц) і тонко розкачайте в корж до діаметра, трохи меншого, ніж сковорода, в якій будете запікати корж.
Покладіть корж з тіста в розігріту сковорідку (злегка розігрівайте) і запікайте, поки він не підросте і не підрум'яниться, потім переверніть на іншу сторону.
Відразу ж змастіть корж раніше підготовленим соусом, посипте натертим сиром і прикрасьте скибочками ковбаси і нарізаними дрібними кільцями маслинами. Можна на свій смак, додати ще в страву нарізаний скибочками перець халапеньо. Накрийте сковорідку кришкою і запікайте 5-хвилин на слабкому вогні. Піца на сковороді за 5 хвилин з сиром і ковбасою готова.
Випадкові рецепти