Укр
Рус
Пхалі Закуски Єврейська кухня

Пхалі зі шпинату

( 4.7143 4 514 14 оцінок)
1399 - переглядів
40 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Пхалі зі шпинату - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грузинська кухня дуже різноманітна, колоритна і, безумовно, популярна у різних народів. Будь-яка страва цієї чарівної країни може відразу ж стати улюбленою, варто спробувати її хоча б один раз. Однією з популярних національних закусок є пхалі - легка, ароматна і неймовірно смачна страва. Рецептів цієї закуски безліч, як і її складових, але найголовніше це те, що вона складається з різних овочів або трав в поєднанні з горіхами і спеціями. Давайте приготуємо пхалі зі шпинату і може саме цей варіант грузинської їжі вам припаде до смаку найбільше.

Інгредієнти

  • Шпинат 400 г.
  • Волоський горіх 100 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Петрушка 10 г.
  • Кінза 10 г.
  • Трави прованські 4 г.
  • Паприка 4 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Винний оцет 1 ст.л
  • Черрі 4 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ця закуска, можливо, нагадає вам перетертий салат, але давайте все ж познайомимося з нашим рецептом і спробуємо самостійно приготувати цю нескладну, але смачну і корисну страву. В першу чергу займемося, звичайно ж, зеленню шпинату. Щоб приготувати нашу страву, нам потрібно шпинат трохи приварити. Для цього ставимо на плиту каструлю з водою, кидаємо в неї листя шпинату, доводимо до кипіння і відварюємо протягом декількох хвилин.

Крок - 1
02

Тим часом нарізаємо промиту зелень кінзи і стебла свіжої петрушки. Часник чистимо від лушпиння і відокремлюємо пару зубчиків, обполіскуємо і ріжемо дрібними кубиками.

Крок - 2
03

Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи і розбираємо на часточки, хоча, можна без проблем придбати і готові очищені зерна горіхів.

Крок - 3
04

Тепер нам потрібно все це подрібнити, найлегше за допомогою блендера. Викладаємо в чашу блендера відварені листя шпинату. Кидаємо туди ж нашатковану зелень кінзи і петрушки.

Крок - 4
05

Ще додаємо подрібнений часник і кидаємо горіхи. Засипаємо в блендер пряні трави, а також мелену паприку. Тепер вливаємо трохи винного оцту і перебиваємо все разом блендером.

Крок - 5
06

Викладаємо приготовлену масу в миску і починаємо творити нашу незвичайну страву. Трохи вологими руками з цієї суміші формуємо однакові кульки середнього розміру. Вони повинні бути гладкими, ідеально круглої форми і не розвалюватися. Приготовлені кульки викладаємо на тарілку.

Крок - 6
07

Помідори черрі миємо, витираємо паперовим рушником і вирізаємо з них овочеві фігурки, у вигляді квіточок. Нарізані помідори розкладаємо на тарілці між кульками.

Крок - 7
08

Перед подачею до столу пхалі зі шпинату прикрашаємо ядрами волоських горіхів. Подаємо ситну, пікантну страву до сімейної вечері, і анітрохи не боїмося за фігуру. А тепер пробуємо і насолоджуємося свіжою, ароматною, простою і смачною закускою.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пхали из баклажанов - покроковий рецепт, фото 1 Пхали из баклажанов 55 4 3 з 5 - детальніше -
Пхали из свеклы - покроковий рецепт, фото 1 Пхали из свеклы 55 3 3 з 5 - детальніше -
Грузинское пхали - покроковий рецепт, фото 1 Грузинское пхали 55 4 3 з 5 - детальніше -
Пхали из цветной капусты - покроковий рецепт, фото 1 Пхали из цветной капусты 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пудинг рисовый - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг рисовый 50 3 3 з 5 - детальніше -
Греческий салат классический - покроковий рецепт, фото 1 Греческий салат классический 45 4 3 з 5 - детальніше -
Жаркое в горшочках с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Жаркое в горшочках с курицей 50 5 3 з 5 - детальніше -