Укр
Рус
Пхалі Закуски Єврейська кухня

Пхалі зі шпинату з волоськими горіхами

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

1659 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пхалі зі шпинату з волоськими горіхами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Багато в наш час намагаються вживати здорову та корисну їжу, і це не тільки вегетаріанці, але й просто ті, хто віддає перевагу легким вітамінним стравам. Саме такими стравами славиться грузинська кухня, яка має цілий арсенал всіляких закусок і салатів. Одніїю з яскравих і ароматних грузинських страв є пхалі зі шпинату з волоськими горіхами. Ця страва подається найчастіше в якості закуски або навіть гарнір до м'яса або риби. Раджу спробувати приготувати таку просту страву за нашим рецептом, можливо сподобається вам і вашим домашнім.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пхалі зі шпинату з волоськими горіхами" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири27.1 гр.
  • Вуглеводи6.4 гр.
  • Калорії294 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цю закуску можна готувати з будь-якими листям і овочами, все залежить від індивідуального смаку, але ось що обов'язково повинно бути присутнім в ній - це волоські горіхи. Адже саме завдяки їм вона матиме трохи хрустку консистенцію. Для початку потрібно зібрати листя шпинату, що в загальному то нескладно, обполоснути їх холодною водою і скласти в глибоку ємність.

Крок - 1
02

Шпинат потрібно залити окропом, добре за допомогою ложки занурити листя в окріп і залишити на 4 хвилини, щоб вони трохи зблідли. Після цього дістати листя з окропу і викласти в ємність з льодом. Ще потрібно шпинат просушити за допомогою лляної тканини.

Крок - 2
03

Тепер потрібно зайнятися горіхами. Можна купити, звичайно ж, готові очищені волоські горіхи, ну а якщо у вас вони цілісні, то доведеться горішки дістати з шкаралупи і трохи підсмажити. Після цього засипати підготовлені зерна горіхів в чашу блендера і кинути туди ж очищені від лушпиння зубчики часнику.

Крок - 3
04

Додати свіжу зелень коріандру, а також гарячу аджику. Ще покласти сюди зелень шпинату і посипати приправою уцхо-сунелі.

Крок - 4
05

Ще влити трохи винного оцту і посолити. Тепер, коли всі необхідні інгредієнти зібрані, подрібнити все за допомогою блендера в однорідну масу, але головне не перетворити в пюре.

Крок - 5
06

Викласти цю масу в миску і приступити до приготування нашої закуски. З приготовленої суміші сформувати рівномірні кульки невеликого розміру вологими руками.

Крок - 6
07

Готові кульки розкласти красиво на тарілці і прикрасити зверху зернами граната. Готовий пхали зі шпинату з волоськими горіхами подати до столу холодним. Як бачите, процес готування настільки недовготривалий і легкий, що навіть, якщо ви почули про цю страву вперше, зможете приготувати її без проблем. Ну, а тепер скоріше раджу спробувати свій винахід, бажаю приємного апетиту!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кофе Латте - покроковий рецепт, фото 1 Кофе Латте 15 1 1 з 5 - детальніше -
Пастрома з індички в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома з індички в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети в духовці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Курка по-мексиканськи - покроковий рецепт, фото 1 Курка по-мексиканськи 80 5 3 з 5 - детальніше -