Укр
Рус
Кольорова капуста Закуски Єврейська кухня

Пхалі з цвітної капусти

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

1681 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пхалі з цвітної капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Відмінна закуска кухні Грузії пхалі готується з великою чисельністю різних овочів, поєднання яких, допускають змінювати смак страви на свій розсуд. Пхалі з цвітної капусти - приклад максимально популярний і крім того простий у приготуванні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пхалі з цвітної капусти" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири19 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цвітну капусту невеликого розміру промийте під проточною водою. Розберіть на окремі невеликі суцвіття. На плиту поставте каструлю, налийте достатню кількість води для варіння цвітної капусти. Доведіть воду до кипіння, трохи посоліть.

Крок - 1
02

У киплячу воду опустіть невеликими порціями суцвіття капусти. І варіть протягом 7 хвилин. Цього часу буде досить, щоб добре відварити капусту. Зварені суцвіття капусти вийміть з води невеликим ситом або відкиньте на друшляк, щоб стекла вода і остудіть.

Крок - 2
03

Очищені волоські горіхи подрібніть в дрібну крихту блендером або покладіть ядра в міцний пакет, щільно його закрийте і «пройдіться» по ньому качалкою. Пересипьте горіхову крихту в окрему ємність. Додайте хмелі-сунелі, кінзу мелену і перемішайте.

Крок - 3
04

Поставте на плиту сковороду з товстим дном. Додайте в неї рослинне масло і розігрійте. На розігріту сковороду викладіть суцвіття цвітної капусти і обсмажте її до утворення золотистої скоринки, періодично перевертаючи на різні боки, так як суцвіття мають нерівну форму.

Крок - 4
05

Підсмажені суцвіття викладіть на паперовий рушник, щоб в нього вбрався зайвий жир.

Крок - 5
06

Тим часом візьміть окрему невелику ємність, в якій приготуєте заправку. Покладіть в неї майонез, перемелені волоські горіхи зі спеціями і додайте солі на свій смак. Перемішайте всі компоненти.

Крок - 6
07

В отриману суміш налийте винний оцет і перемішайте заправку за допомогою вінчика до однорідного стану. Кількість оцту індивідуально. Суміш повинна вийти трохи плинною, як мед. Заправка готова. Утвореною заправкою залийте суцвіття капусти і приберіть в холодне місце на пару годин.

Крок - 7
08

Потім викладіть на тарілку кольорову капусту з заправкою. Подавайте пхалі в якості закуски або гарніру до м'ясних страв, наприклад до шашлику. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Піца 4 сири - покроковий рецепт, фото 1 Піца 4 сири 60 3 3 з 5 - детальніше -
Нагетси рибні - покроковий рецепт, фото 1 Нагетси рибні 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сирні пончики (бублики) - покроковий рецепт, фото 1 Сирні пончики (бублики) 40 3 3 з 5 - детальніше -