Пхалі - це холодна закуска від грузинських кухарів. Представники цієї кухні славляться своїми надзвичайно смачними стравами та сміливими поєднаннями. Пхалі - гарний тому приклад. Традиційно до складу цієї страви входять горіхи і зелень. В якості основного інгредієнта використовують кілька варіантів, один з них - бурякова гичка. Саме пхалі з бурякової гички ми рекомендуємо приготувати. Така закуска без сумнівів зробить відмінне враження спочатку на вас, адже ви переконаєтеся, що смачна страва іноді виходить зовсім з простих продуктів, а потім і ваших гостей, які порадіють не тільки красивій і ошатній страві, але ще і з оригінальним смаком.
Пхалі з бурякової гички прекрасні не тільки своєю оригінальністю, але ще і приємним процесом приготування. Насамперед ставимо на вогонь велику каструлю з водою. Поки вона закипає, ретельно миємо бадилля буряка і шпинат. Потім складаємо їх в каструлю цілком, заздалегідь не нарізаючи. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо цю зелень хвилин 45, періодично помішуючи.
По закінченню цього часу шумівкою дістаємо вміст з каструлі і викладаємо його на друшляк. Тепер добре промиваємо проточною холодною водою, щоб гичка зі шпинатом повністю охололи.
Після цього займемося іншими приготуваннями. Зелень кропу, коріандру і петрушки миємо і шаткуємо, після чого відправляємо в чашу блендера.
Сюди ж додаємо очищені горіхи. Також очищаємо від лушпиння часник, трохи подрібнюємо його і кидаємо в блендер.
Ще додаємо такий цікавий інгредієнт, як мелена календула. Ця рослина надає стравам особливого аромату, а також гостроти і пікантності в смаку. В кінці кидаємо мелений чилі і сіль. Тепер перебиваємо вміст в однорідну суміш.
Бурякове бадилля зі шпинатом теж потрібно перебити блендером. Для цього викладаємо його теж в чашу, попередньо віджавши. Віджимати можна руками, щоб якомога менше рідини залишилося. Також бадилля і шпинат краще трохи подрібнити ножем, щоб блендеру було легше працювати.
Отже, тепер всю цю масу, яка у нас вийшла, викладаємо в окрему миску і гарненько перемішуємо до однорідності. У нас виходить зелена, м'яка і в'язка суміш, яка роздає неймовірний аромат.
Тепер очистимо цибулю і як можна дрібніше її наріжемо. Після цього додаємо її в миску з майбутніми пхалі. Також наливаємо винний оцет і дуже ретельно перемішуємо. На цьому етапі можна спробувати нашу страву, щоб при необхідності додати солі або оцту.
Тепер приступимо до оформлення нашої страви. Щоб вона виглядала яскраво, пропонуємо на тарілку викласти вимиті листя салату, потім красиво розмістити нашу суміш.
Можна використовувати форму для салатів. Зверху прикрасити зернами граната. Пхалі з бурякової гички, приготовані за нашим рецептом, ошатно виглядають і привертають увагу. Обов'язково припадуть до смаку, особливо вприкуску з гарячим лавашем, а ваше меню поповниться ще однією оригінальною, смачною і корисною стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти