Укр
Рус
Пхалі Закуски Єврейська кухня

Пхалі з бурякової гички

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

1557 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пхалі з бурякової гички - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Пхалі - це холодна закуска від грузинських кухарів. Представники цієї кухні славляться своїми надзвичайно смачними стравами та сміливими поєднаннями. Пхалі - гарний тому приклад. Традиційно до складу цієї страви входять горіхи і зелень. В якості основного інгредієнта використовують кілька варіантів, один з них - бурякова гичка. Саме пхалі з бурякової гички ми рекомендуємо приготувати. Така закуска без сумнівів зробить відмінне враження спочатку на вас, адже ви переконаєтеся, що смачна страва іноді виходить зовсім з простих продуктів, а потім і ваших гостей, які порадіють не тільки красивій і ошатній страві, але ще і з оригінальним смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пхалі з бурякової гички" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Пхалі з бурякової гички прекрасні не тільки своєю оригінальністю, але ще і приємним процесом приготування. Насамперед ставимо на вогонь велику каструлю з водою. Поки вона закипає, ретельно миємо бадилля буряка і шпинат. Потім складаємо їх в каструлю цілком, заздалегідь не нарізаючи. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо цю зелень хвилин 45, періодично помішуючи.

Крок - 1
02

По закінченню цього часу шумівкою дістаємо вміст з каструлі і викладаємо його на друшляк. Тепер добре промиваємо проточною холодною водою, щоб гичка зі шпинатом повністю охололи.

Крок - 2
03

Після цього займемося іншими приготуваннями. Зелень кропу, коріандру і петрушки миємо і шаткуємо, після чого відправляємо в чашу блендера.

Крок - 3
04

Сюди ж додаємо очищені горіхи. Також очищаємо від лушпиння часник, трохи подрібнюємо його і кидаємо в блендер.

Крок - 4
05

Ще додаємо такий цікавий інгредієнт, як мелена календула. Ця рослина надає стравам особливого аромату, а також гостроти і пікантності в смаку. В кінці кидаємо мелений чилі і сіль. Тепер перебиваємо вміст в однорідну суміш.

Крок - 5
06

Бурякове бадилля зі шпинатом теж потрібно перебити блендером. Для цього викладаємо його теж в чашу, попередньо віджавши. Віджимати можна руками, щоб якомога менше рідини залишилося. Також бадилля і шпинат краще трохи подрібнити ножем, щоб блендеру було легше працювати.

Крок - 6
07

Отже, тепер всю цю масу, яка у нас вийшла, викладаємо в окрему миску і гарненько перемішуємо до однорідності. У нас виходить зелена, м'яка і в'язка суміш, яка роздає неймовірний аромат.

Крок - 7
08

Тепер очистимо цибулю і як можна дрібніше її наріжемо. Після цього додаємо її в миску з майбутніми пхалі. Також наливаємо винний оцет і дуже ретельно перемішуємо. На цьому етапі можна спробувати нашу страву, щоб при необхідності додати солі або оцту.

Крок - 8
09

Тепер приступимо до оформлення нашої страви. Щоб вона виглядала яскраво, пропонуємо на тарілку викласти вимиті листя салату, потім красиво розмістити нашу суміш.

Крок - 9
10

Можна використовувати форму для салатів. Зверху прикрасити зернами граната. Пхалі з бурякової гички, приготовані за нашим рецептом, ошатно виглядають і привертають увагу. Обов'язково припадуть до смаку, особливо вприкуску з гарячим лавашем, а ваше меню поповниться ще однією оригінальною, смачною і корисною стравою.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон 180 6 2 з 5 - детальніше -
Канапе з чорним хлібом - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з чорним хлібом 35 2 2 з 5 - детальніше -
Морозиво рецепт без вершків - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво рецепт без вершків 55 2 2 з 5 - детальніше -
Шарлотка з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка з полуницею 65 6 3 з 5 - детальніше -