Укр
Рус
Пхалі Закуски Єврейська кухня

Пхалі з буряка

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

1510 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Пхалі з буряка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Пхалі з буряка - це поширена страва, яка відома як яскравий представник грузинської кухні. Така страва припаде до смаку самим вимогливим гурманам, адже незважаючи на простий набір продуктів, вона має яскравий, насичений і досить оригінальний смак. Відмінно підійде для будь-якого застілля, адже виглядає колоритно, барвисто і апетитно. Також вона легка і ніжна, але при цьому ситна і поживне. Крім усього цього пхалі з буряка ще й корисна страва, в якій міститься величезна кількість корисних речовин.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пхалі з буряка" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири15.9 гр.
  • Вуглеводи6.2 гр.
  • Калорії182 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Така холодна закуска не тільки приверне увагу гостей, але і порадує їх незвичайним смаком. Ви ж в свою чергу насолодитеся процесом приготування цієї страви, використавши цей рецепт. Для приготування цієї красивої страви насамперед потрібно відварити буряк. Для цього чистимо його від шкірки, миємо й ріжемо на середнього розміру шматочки. Після цього ставимо на вогонь каструлю з водою, відразу солимо її і кидаємо буряк.

Крок - 1
02

Коли вона повариться приблизно півгодини, додаємо в неї добре вимите бурякове бадилля. Готуємо все це ще близько години, а потім відкидаємо на друшляк і відразу промиваємо холодною водою.

Крок - 2
03

Далі чистимо від лушпиння цибулю і дрібно її нарізаємо. На вогонь ставимо сковорідку, наливаємо оливкову олію і кидаємо подрібнену цибулю, яку підсмажуємо на невеликому вогні до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Тим часом остиглий буряк з бадиллям добре віджимаємо руками, щоб позбутися від зайвої вологи, і викладаємо в окрему ємність. Сюди ж додаємо обсмажену цибулю.

Крок - 4
05

Після цього чистимо перець від насіння всередині і нарізаємо його на невеликі шматочки. Також чистимо часник і розрізаємо зубчики навпіл. Зелень коріандру і петрушки добре миємо під водою і теж шаткуємо. Все це перекручуємо на м'ясорубці або перебиваємо блендером.

Крок - 5
06

Також подрібнюємо горіхи, а потім і буряк разом з бадиллям і цибулею. Всі ці подрібнені інгредієнти поміщаємо в одну ємність. Додаємо мелений коріандр, сіль і винний оцет, а потім ретельно вимішуємо, щоб вийшла однорідна в'язка маса.

Крок - 6
07

З неї і будемо формувати наші пхали. Для цього набираємо столовою ложкою наш так званий фарш і акуратно перекладаємо його в іншу ложку, таким чином у нас виходять гарні котлетки. Викладаємо їх на блюдо, в якому будемо подавати, прикрашаємо свіжою зеленню. Зверху можна викласти по зернятку граната.

Крок - 7
08

Пхалі з буряка вийшли неймовірно красивими і апетитними на вигляд, а спробувавши їх, і ви, і ваші гості або домочадці приємно здивуєтеся оригінальному і такому прекрасному смаку.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вино зі сливи з кісточками - покроковий рецепт, фото 1 Вино зі сливи з кісточками 30 1 2 з 5 - детальніше -
Пастрома з курячих грудок - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома з курячих грудок 50 4 3 з 5 - детальніше -
Мармелад з агаром - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з агаром 50 3 3 з 5 - детальніше -