Пхалі з буряка - це поширена страва, яка відома як яскравий представник грузинської кухні. Така страва припаде до смаку самим вимогливим гурманам, адже незважаючи на простий набір продуктів, вона має яскравий, насичений і досить оригінальний смак. Відмінно підійде для будь-якого застілля, адже виглядає колоритно, барвисто і апетитно. Також вона легка і ніжна, але при цьому ситна і поживне. Крім усього цього пхалі з буряка ще й корисна страва, в якій міститься величезна кількість корисних речовин.
Така холодна закуска не тільки приверне увагу гостей, але і порадує їх незвичайним смаком. Ви ж в свою чергу насолодитеся процесом приготування цієї страви, використавши цей рецепт. Для приготування цієї красивої страви насамперед потрібно відварити буряк. Для цього чистимо його від шкірки, миємо й ріжемо на середнього розміру шматочки. Після цього ставимо на вогонь каструлю з водою, відразу солимо її і кидаємо буряк.
Коли вона повариться приблизно півгодини, додаємо в неї добре вимите бурякове бадилля. Готуємо все це ще близько години, а потім відкидаємо на друшляк і відразу промиваємо холодною водою.
Далі чистимо від лушпиння цибулю і дрібно її нарізаємо. На вогонь ставимо сковорідку, наливаємо оливкову олію і кидаємо подрібнену цибулю, яку підсмажуємо на невеликому вогні до золотистого кольору.
Тим часом остиглий буряк з бадиллям добре віджимаємо руками, щоб позбутися від зайвої вологи, і викладаємо в окрему ємність. Сюди ж додаємо обсмажену цибулю.
Після цього чистимо перець від насіння всередині і нарізаємо його на невеликі шматочки. Також чистимо часник і розрізаємо зубчики навпіл. Зелень коріандру і петрушки добре миємо під водою і теж шаткуємо. Все це перекручуємо на м'ясорубці або перебиваємо блендером.
Також подрібнюємо горіхи, а потім і буряк разом з бадиллям і цибулею. Всі ці подрібнені інгредієнти поміщаємо в одну ємність. Додаємо мелений коріандр, сіль і винний оцет, а потім ретельно вимішуємо, щоб вийшла однорідна в'язка маса.
З неї і будемо формувати наші пхали. Для цього набираємо столовою ложкою наш так званий фарш і акуратно перекладаємо його в іншу ложку, таким чином у нас виходять гарні котлетки. Викладаємо їх на блюдо, в якому будемо подавати, прикрашаємо свіжою зеленню. Зверху можна викласти по зернятку граната.
Пхалі з буряка вийшли неймовірно красивими і апетитними на вигляд, а спробувавши їх, і ви, і ваші гості або домочадці приємно здивуєтеся оригінальному і такому прекрасному смаку.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти