Укр
Рус
Баклажани Закуски Єврейська кухня

Пхалі з баклажанів

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

1895 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Пхалі з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грузинська кухня славиться не тільки своїми вишуканими м'ясними стравами, але також і красивими, яскравими і оригінальними закусками. Одним з яскравих представників цієї категорії грузинської кулінарії є пхалі. Це холодна закуска, яка готується з овочів і обов'язково має в своєму складі горіхи. Така страва легка і ніжна, але при цьому поживна. Що стосується основного інгредієнта, який використовується для приготування пхалі, то тут існує багато варіантів. Один з них рекомендуємо приготувати. Це пхалі з баклажанів. Така страва виходить дуже ситною, а вдале поєднання продуктів і спецій перетворює цю закуску в справжній кулінарний шедевр.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пхалі з баклажанів" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири29.1 гр.
  • Вуглеводи4.9 гр.
  • Калорії297 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Насамперед слід зайнятися баклажанами. Їх потрібно помити і нарізати тонкими довгими слайсами. Після цього солимо їх, складаємо в окрему ємність і залишаємо на півгодини постояти, щоб вийшла гіркота. Тим часом приготуємо інгредієнти для начинки. Для цього при необхідності чистимо волоські горіхи і подрібнюємо їх. Дуже зручно зробити це за допомогою блендера.

Крок - 1
02

Потім гарненько миємо свіжу кинзу і дрібненько її шаткуємо. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через чеснокодавку.

Крок - 2
03

Після того, як баклажани досить настоялися, ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом. Коли воно добре нагріється, викладаємо баклажани і обсмажуємо з кожного боку хвилини по 2-3, поки вони не знайдуть красиву коричневу скоринку.

Крок - 3
04

Потім чистимо цибулину і дрібно її нарізаємо, після чого обсмажуємо на сковорідці.

Крок - 4
05

Поки баклажани трохи остигають, займемося безпосередньо приготуванням начинки. Для цього в ємність з горіхами додаємо підсмажену цибулю.

Крок - 5
06

Також кидаємо сіль, мелений перець чилі, приправу хмелі-сунелі, а ще мелені нігтики або календулу. Ця спеція надає особливого пікантного смаку і аромату будь-якій страві.

Крок - 6
07

Ще наливаємо оливкову олію. Після цього ретельно перемішуємо всі ці інгредієнти руками, щоб як слід вимісити цю суміш. У процесі вимішування поступово підливати потроху води, щоб начинка мала м'яку і в'язку консистенцію.

Крок - 7
08

Слідкуйте за тим, щоб не переборщити з рідиною. Також додамо винний оцет і подрібнену кінзу і знову все гарненько перемішаємо. Таким чином у нас виходить ароматна і дуже апетитна горіхова начинка.

Крок - 8
09

Тепер займемося фінальним етапом приготування, а саме сформуємо наші пхалі з баклажанів. Беремо підсмажену скибочку баклажана, намазуємо її нашою начинкою і звертаємо її в рулетик. Повторюємо процедуру з іншими шматочками баклажанів. Тепер красиво викладаємо пхалі на тарілку, можна розмістити їх на листі салату. Зверху можна прикрасити зернами граната.

Крок - 9
10

Пхалі з баклажанів - страва неймовірного смаку, цікава і вишукана, хоча і легко готується з простого набору продуктів. Пригощайте своїх домочадців цією грузинською закускою і даруйте їм кулінарну насолоду.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грецький салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з огірків 45 4 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з овочів і фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з овочів і фаршу 80 4 3 з 5 - детальніше -
Каша перлова на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Каша перлова на молоці 30 1 3 з 5 - детальніше -
Кетчуп на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп на зиму 40 1 2 з 5 - детальніше -