Укр
Рус
Песто Соуси Італійська кухня

Песто

( 4.9500 4 520 20 оцінок)

2612 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Песто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Відомий італійський соус під назвою песто - це один з найпопулярніших соусів по всьому світу. Його використовують з різними стравами, особливо добре виглядає песто з макаронами, його додають в піцу, супи-пюре і навіть просто намазують на хліб. Песто готується на основі базиліка з додаванням сиру і насіння піні. Але сьогодні існує дуже багато варіантів цього смачного соусу, і в кожному з них є свої секрети, які шукали кулінари по всьому світу в пошуках ідеального смаку. Ми теж приготували для вас чудовий рецепт приготування соусу песто в домашніх умовах, від якого ви і ваші домочадці будуть в захваті, по достоїнству оцінять гості і обов'язково попросять рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Песто" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири47.7 гр.
  • Вуглеводи7.1 гр.
  • Калорії494 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Песто відноситься до тих соусів, які практично неможливо зіпсувати, і у якого немає класичного варіанту приготування, адже навіть на його батьківщині, в Італії, його по-різному готують в різних регіонах. Але все ж базові правила приготування песто слід виконати. В основі цього соусу базилік - зелень з яскравим насиченим смаком і неймовірним ароматом. Базилік гарненько миємо й відриваємо листя, саме їх ми використовуємо для приготування песто. Важливо добре вимити базилік в холодній воді і ще дати йому просохнути.

Крок - 1
02

Також чистимо від лушпиння часник. Що стосується сиру, то ідеальний варіант для песто - це звичайно ж пармезан. Але якщо у вас немає цього сиру, ви можете замінити якимось іншим твердим сиром, але при цьому важливо звернути увагу на сіль, і при необхідності підсолити соус.

Крок - 2
03

Ще один інгредієнт - горіхи. В ідеалі рекомендуємо використовувати кедрові, але також ви можете експериментувати і з будь-якими іншими видами горіхів і навіть додати в песто насіння, наприклад гарбуза, льону або кунжуту. Також важливий момент приготування соусу песто - це ступка, в якій необхідні інгредієнти потрібно перетерти. Цей інструмент перетворює приготування песто в справжнє таїнство, при якому створюється щось неймовірно смачне і ароматне. Отже, перш за все в ступці подрібнюємо часник, потім додаємо кедрові горішки, знову все перетираємо в пасту. А потім вже починаємо потроху додавати листя базиліка, поступово подрібнюючи вміст.

Крок - 3
04

Пармезан натираємо на дрібній тертці, а в соус додаємо його вже в кінці, коли будуть перетерті базилік, часник і горіхи. Гарненько перемішуємо їх разом до однорідності. Завершуємо процес приготування песто додаванням оливкової олії, яке вливаємо тонкою цівкою і перемішуємо все до однорідності. В результаті у нас виходить неймовірно красивий і апетитний соус яскравого зеленого кольору, що володіє просто супер ароматом і таким же яскравим і оригінальним смаком.

Крок - 4
05

Ще один варіант приготування песто - за допомогою блендера. У цьому випадку просто додаємо в чашу блендера потроху листя базиліка, зубчик часнику і трохи горішків. Перебиваємо все, потім додаємо ще такий же склад інгредієнтів. І так до тих пір, поки не позабиваємо весь набір.

Крок - 5
06

А потім вже домішуємо тертий сир і оливкове масло. У будь-якому випадку соус песто виходить смачним, ароматним, ніжним, пікантним і просто чудовим. Він відмінно підійде до таких страв, як омлет або яєчня, послужить прекрасним доповненням для піци, лазаньї, його подають до риби, птиці і м'яса, але особливо гарний песто з макаронними виробами. І завдяки цим рецептам таку смакоту тепер вмієте готувати і ви.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп-пюре гарбузовий з каррі - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре гарбузовий з каррі 20 5 2 з 5 - детальніше -
Гарнір з сочевиці - покроковий рецепт, фото 1 Гарнір з сочевиці 40 3 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з індички - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -
Манти - покроковий рецепт, фото 1 Манти 90 2 3 з 5 - детальніше -