Укр
Рус
Песто Соуси Чилійська кухня

Песто з волоськими горіхами

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

745 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Песто з волоськими горіхами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чилійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Хочу вам продемонструвати чудовий італійський соус, який підкорив вже практично весь світ. Думаю, якщо ви спробуєте, навряд чи зможете пройти повз класичної приправи, приготовленої з небагатьох інгредієнтів і відмінно підходячої не тільки до других страв, а й заправкою до салатів. Традиційний італійський соус з яскравим, освіжаючим смаком, песто, досить легкий і доступний в приготуванні на домашній кухні. Оригінальний рецепт цього соусу включає до складу інгредієнтів кедрові горішки, але, з урахуванням того, що на них захмарні ціни, можна сміливо провести експеримент і приготувати песто з волоськими горіхами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Песто з волоськими горіхами" (на 100 грам)

  • Білки13.3 гр.
  • Жири43.5 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії457 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ні в яке порівняння не йде з домашнім соусом песто магазинний, який просто не готується без консервантів. А ми з вами за, им паче, що наш продукт можна сміливо вважати вегетаріанським. Адже соус, який придумали італійці, тисячоліття тому готувався з масла, горіхів і обов'язково подрібнених трав. Які саме використовувати трави і яким маслом заправляти - вибір кухаря, ми теж спробуємо внести в свій рецепт власну родзинку. Ми будемо використовувати не тільки базилік, але і зелень петрушки, саме листя, так як стебла нам ні до чого. Потрібно обірвати зелень і, сполоснувши холодною водою, трохи просушити.

Крок - 1
02

Зубчики часнику очистити від лушпиння і кинути в керамічну ступку. Звичайно, можна використовувати блендер, але це вже буде зовсім не те, адже цей соус і назву свою отримав саме тому, що інгредієнти товкли в ступці.

Крок - 2
03

Тому потрібно взяти толкушку і добре розім'яти часник, щоб він перетворився в кашку.

Крок - 3
04

Потім кинути філе анчоусів, так ви не помилилися, і не переживайте: рибний смак ви не відчуєте, а ось вершкового солоного аспекту нашого чудового песто додасться. Тому філе теж потрібно розтовкти разом з часником в однорідну масу.

Крок - 4
05

Після цього кинути в ступку зелень петрушки і знову добре розім'яти. Далі додати листя свіжого базиліка і перетерти з іншими інгредієнтами.

Крок - 5
06

Тепер викласти очищені зерна волоського горіха, потовкти і розтерти в ступці до однорідності.

Крок - 6
07

Залишилося додати натертий сир пармезан, можна додавати потроху, щоб було легше перемішувати.

Крок - 7
08

В самому кінці влити оливкове масло і добре всі інгредієнти перемішати. Якщо є необхідність, масла можна ще трохи додати. Соус песто з волоськими горіхами не повинен бути дуже густим, але і рідким теж. Готовий соус добре поєднується з пастою, стравами з курки, а так само ідеально підійде до свіжих овочів або просто як намазки до бутербродів.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Суп-пюре гарбузовий з каррі - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре гарбузовий з каррі 20 5 2 з 5 - детальніше -
Гуляш зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат ніжність на Новий рік - покроковий рецепт, фото 1 Салат ніжність на Новий рік 40 4 3 з 5 - детальніше -