Укр
Рус
Песто Соуси Чилійська кухня

Песто з помідорами

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

805 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Песто з помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чилійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ось хто може не погодиться, що Італія саме та країна, яка здатна вражати своїми кулінарними традиціями. Адже це ж саме в італійській кухні з'явилися паста, піца і тірамісу. А ще знаменитий соус песто. Будь який соус може стати родзинкою будь-якої страви, так як здатний надати повсякденній їжі зовсім інший смак і неповторний аромат. Наш соус песто теж не виняток, хоча він простий у виконання, але унікальний на смак і колір. Варіантів цього соусу багато, але якщо трохи пофантазувати і відступити від класики, можна спробувати приготувати песто з помідорами, який на батьківщині соусу називають рожевим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Песто з помідорами" (на 100 грам)

  • Білки10.7 гр.
  • Жири17.1 гр.
  • Вуглеводи9.4 гр.
  • Калорії235 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ось давайте разом спробуємо приготувати найпопулярніший соус італійської кухні і це стане першим кроком наближення до середземноморського кулінарного мистецтва. Часу на це у вас багато не піде, якихось особливих кулінарних здібностей абсолютно не буде потрібно, тому нічого не заважає додати в свій запас рецептів ще один новий винахід. Зазвичай, ну за класичним рецептом, песто готують, перетираючи інгредієнти в ступці, власне в перекладі слово песто і позначає перетерти. Але в нашому випадку ми використовуємо блендер, адже по іншому з помідорами нам не впоратися. До речі, помідори будуть в'яленими, саме такі підходять для соусу. Отже, в чашу блендера поміщаємо в'ялені помідори, які, звісно підготовлені заздалегідь, адже процес в'ялення не надто швидкий.

Крок - 1
02

Туди ж кидаємо кедрові горішки, хоча в крайньому випадку можна застосувати волоські горіхи, хоча, краще все ж традиційні.

Крок - 2
03

Стручок перцю чилі обполіскувємо холодною водою, відрізаємо зелений держак і не вичищаючи насіння, теж кладемо в блендер. Далі кидаємо очищені від лушпиння зубчики часнику.

Крок - 3
04

Сир пармезан натираємо на тертку і додаємо до решти інгредієнтів. Нариваємо кришку блендера і змішуємо на великих оборотах в однорідну кашку.

Крок - 4
05

Потім ще додаємо туди листя базиліка і продовжуємо змішувати інгредієнти на менших оборотах блендера.

Крок - 5
06

Готовий соус песто з помідорами переливаємо в миску і подаючи до столу, прикрашаємо листочками базиліку. Цей гострий і ароматний соус зможе стати в нагоді вам в процесі приготування будь-якої страви, можна навіть додати в суп, а ще він ідеально доповнить макарони, піцу або бутерброди. Абсолютно незвичайне поєднання солодкуватого присмаку в'яленого помідора з м'яким сиром додасть цьому не зовсім традиційному варіанту песто неповторного смаку і пікантності.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Брускетта з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з сиром 45 6 3 з 5 - детальніше -
Італійський сабайон - покроковий рецепт, фото 1 Італійський сабайон 50 3 3 з 5 - детальніше -
Картопляна бабка в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна бабка в духовці 120 5 3 з 5 - детальніше -
Джем з мандаринів - покроковий рецепт, фото 1 Джем з мандаринів 65 1 2 з 5 - детальніше -