Ось хто може не погодиться, що Італія саме та країна, яка здатна вражати своїми кулінарними традиціями. Адже це ж саме в італійській кухні з'явилися паста, піца і тірамісу. А ще знаменитий соус песто. Будь який соус може стати родзинкою будь-якої страви, так як здатний надати повсякденній їжі зовсім інший смак і неповторний аромат. Наш соус песто теж не виняток, хоча він простий у виконання, але унікальний на смак і колір. Варіантів цього соусу багато, але якщо трохи пофантазувати і відступити від класики, можна спробувати приготувати песто з помідорами, який на батьківщині соусу називають рожевим.
Ось давайте разом спробуємо приготувати найпопулярніший соус італійської кухні і це стане першим кроком наближення до середземноморського кулінарного мистецтва. Часу на це у вас багато не піде, якихось особливих кулінарних здібностей абсолютно не буде потрібно, тому нічого не заважає додати в свій запас рецептів ще один новий винахід. Зазвичай, ну за класичним рецептом, песто готують, перетираючи інгредієнти в ступці, власне в перекладі слово песто і позначає перетерти. Але в нашому випадку ми використовуємо блендер, адже по іншому з помідорами нам не впоратися. До речі, помідори будуть в'яленими, саме такі підходять для соусу. Отже, в чашу блендера поміщаємо в'ялені помідори, які, звісно підготовлені заздалегідь, адже процес в'ялення не надто швидкий.
Туди ж кидаємо кедрові горішки, хоча в крайньому випадку можна застосувати волоські горіхи, хоча, краще все ж традиційні.
Стручок перцю чилі обполіскувємо холодною водою, відрізаємо зелений держак і не вичищаючи насіння, теж кладемо в блендер. Далі кидаємо очищені від лушпиння зубчики часнику.
Сир пармезан натираємо на тертку і додаємо до решти інгредієнтів. Нариваємо кришку блендера і змішуємо на великих оборотах в однорідну кашку.
Потім ще додаємо туди листя базиліка і продовжуємо змішувати інгредієнти на менших оборотах блендера.
Готовий соус песто з помідорами переливаємо в миску і подаючи до столу, прикрашаємо листочками базиліку. Цей гострий і ароматний соус зможе стати в нагоді вам в процесі приготування будь-якої страви, можна навіть додати в суп, а ще він ідеально доповнить макарони, піцу або бутерброди. Абсолютно незвичайне поєднання солодкуватого присмаку в'яленого помідора з м'яким сиром додасть цьому не зовсім традиційному варіанту песто неповторного смаку і пікантності.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти