Укр
Рус
Песто Соуси Середземноморська кухня

Песто в домашніх умовах

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

1434 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Песто в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Цей соус шалено виглядає разом з пастою, різотто, м'ясними стравами, піцою, також часто використовується в якості заправки для салатів, а ще його вживають як самостійну страву. Песто вважається одним з найбільш вдалих кулінарний винаходів і високо цінується гурманами і кухарями по всьому світу. Але приготувати його у себе на кухні теж можна. Більш того, це не так і складно. Представляємо вашій увазі рецепт песто в домашніх умовах. Набір продуктів для нього цілком доступний, тому приготувати цей знаменитий зелений соус ви зможете без особливих труднощів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Песто в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки17.1 гр.
  • Жири41.5 гр.
  • Вуглеводи9.2 гр.
  • Калорії485 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Багато господинь не дуже раді морочитися і витрачати зусилля на розтирання базиліка в ступці, тому використовують кухонний комбайн або блендер. Але ми настійно рекомендуємо витратити свій час і сили і не використовувати ці кухонні помічники. Справа в тому, що базилік при взаємодії з металом втрачає свої смакові якості, а в разі нагрівання ще й втрачає колір. Отже, повернемося до процесу приготування. Для початку звичайно ж гарненько миєо базилік і відокремлюємо листя від стебла. Потім нарізаємо листя, щоб зручніше було їх перетирати.

Крок - 1
02

Також чистимо від лушпиння часник. Сир натираємо на дрібній тертці. Тепер в ступку викладаємо часник, солимо його і подрібнюємо за допомогою маточки. Для зручності, можна попередньо пропустити його через чеснокодавку.

Крок - 2
03

Після цього потроху додаємо в ступку листя зеленого базиліка і теж перетираємо його. Це процес досить копіткий, але повірте, результат неодмінно виправдає всі витрати сил і часу. Коли всі листя базиліка будуть перетерті в кремоподібну субстанцію, додаємо в ступку кедрові горіхи. Дуже важливо пам'ятати, що в смаку песто повинен переважати базилік, інші інгредієнти тільки надають соусу оригінальності.

Крок - 3
04

Тому потрібно бути обережними з таким продуктом, як горіхи, адже якщо їх додати трохи більше, вони переб'ють смак базиліка, і він стане вже горіховим. Отже, горіхи теж подрібнюємо в ступці разом з іншими інгредієнтами, які поступово перетираються ще дрібніше.

Крок - 4
05

На завершення додаємо найм'якший інгредієнт - пармезан. Продовжуємо перебивати все в однорідну масу. Коли досягнемо потрібного результату, тобто отримаємо однорідну суміш красивого зеленого кольору з неймовірно ніжною текстурою, додамо оливкову олію і ретельно перемішаємо.

Крок - 5
06

Потрібно відзначити, що якщо ви будете використовувати соус для бутербродів, тоді масла наливаємо трохи менше, а якщо соус піде для пасти, тоді масла наливаємо досить. Ну що ж, соус песто в домашніх умовах готовий. Тепер залишилося тільки насолодитися результатом своїх зусиль і швидше спробувати цей чудовий соус в справі.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого філе 35 2 3 з 5 - детальніше -
Мастіка з зефіру - покроковий рецепт, фото 1 Мастіка з зефіру 45 2 3 з 5 - детальніше -
Сухофрукти з медои і горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Сухофрукти з медои і горіхами 50 1 3 з 5 - детальніше -