Укр
Рус
Песто Соуси Середземноморська кухня

Песто на зиму

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

833 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Песто на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Зробіть свій власний свіжий і ароматний песто з базиліка вдома! За допомогою всього лише кількох інгредієнтів і блендера ви можете зробити цей один з найпопулярніших макаронних соусів. Ви можете використовувати песто намазуючи на хліб або крекер.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Песто на зиму" (на 100 грам)

  • Білки11.9 гр.
  • Жири43.2 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії468 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підсмажте кедрові горішки. Розігрійте на середньому вогні сковороду. Потім висипте в неї горіхи і готуйте, періодично перемішуючи протягом 3-4 хвилин, поки вони не стануть золотистими і хрусткими.

Крок - 1
02

Підсушені кедрові горішки перекладіть в блендер і подрібніть їх в дрібну крихту. Кедрові горіхи в даному рецепті можете замінити волоськими, фундуком або мигдалем якщо ви не боїтеся експериментувати.

Крок - 2
03

Далі очистіть зубки часнику від лушпиння і також покладіть в чашу блендера, де вже знаходиться горіхова крихта. Розрізати їх не обов'язково, блендер зробить всю роботу за вас.

Крок - 3
04

Налийте в чашу оливкову олію. Краще використовувати «Extra virgin» - вона є найбільш корисною і найкращою. Для заправки соусів, салатів, деяких десертів краще використовувати саме таку олію.

Крок - 4
05

Тепер займіться свіжим зеленим базиліком. З стебел зніміть соковиті листя. Помістіть їх в друшляк і сполосніть їх під холодним душем. Чисті листи викладіть на рушник і дайте їм добре просохнути. Або ж можна промити повністю пучок базиліка, добре струсніть від вологи, а вже потім зірвіть листочки. Листя базиліка перекладіть в чашу блендера до решти інгредієнтів.

Крок - 5
06

Збийте блендером вміст чаші протягом не менш 30 секунд або поки маса не стане більш однорідною.

Крок - 6
07

Пармезан натріть на дрібній тертці. Додайте його в блендер. Також приправте за своїм смаком чорним свежеперемолотим перцем і по бажанню можете трохи присолити. Але так як пармезан сам по собі солоний, соус можна і не солити, все залежить від ваших смакових якостей.

Крок - 7
08

Перемішайте інгредієнти ще раз кілька разів клацнувши на кнопку блендера. Готовий соус песто перекладіть в щільно закриваючийся скляний посуд. Зберігайте соус обов'язково в холодильнику. Такий соус можна додавати до гарячих макаронів, яєчні, омлету, в сендвічі та салати, до запеченого м'яса або риби. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пельмені сибірські - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені сибірські 200 4 4 з 5 - детальніше -
Чіпси з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Чіпси з сиром 35 1 2 з 5 - детальніше -