Поряд зі знаменитими в одному ряду стоїть і не менш відомий італійський соус песто, який відмінно доповнює як м'ясні чи рибні, так і овочеві страви. Такий соус не тільки здоровий і натуральний продукт, але ще і легкий в приготуванні, так як складається з доступних всім продуктів. Будь-яка страва, яка б вона не була складна або проста, завжди має багато різновидів і рецептів. Не є винятком і наш соус, але я хочу запропонувати все ж спробувати приготувати за нашим рецептом песто класичний, один з найвідоміших варіантів в Італії.
Якщо говорити про класику, то соус песто потрібно готувати, використовуючи керамічну ступку, так як базилік ні в якому разі не можна розтирати в металевому посуді. Але, можу вам розкрити невелику таємницю: ретельно перетерти всі інгредієнти можна за допомогою кухонного комбайна, що набагато скоротить час на підготовку. До складу страви входять кедрові горіхи, і хоч вони коштують не дешево, краще все-таки не замінювати іншими, інакше соус не матиме такого унікального смаку. Горішки, звичайно ж, повинні бути підсмаженими, тому дуже важливо не зіпсувати цей важливий процес. Обсмажувати їх можна на сухій сковорідці буквально 5 хвилин, або підсушити в духовці, але стежте, щоб не підгоріли.
Ще нам знадобиться часник, який потрібно розділити на зубчики і очистити від лушпиння.
Необхідну кількість часнику кидаємо в контейнер кухонного комбайна і додаємо туди обсмажені кедрові горіхи. Включаємо комбайн і на невеликих оборотах протираємо протягом 30 секунд, поки вони стануть майже пастоподібні.
Потім кидаємо до подрібнених горіхів вимиті і просушені листя базиліка. До речі, для максимально насиченого і ніжного смаку стебла не потрібні. Знову подрібнюємо вже все разом.
Після цього додаємо сіль і свіжо змелений перець, закриваємо кришку і включаємо комбайн на низькі обороти.
При цьому заливаємо через отвір оливкову олію і відразу вимикаємо пристрій.
Попередньо потертий на тертку сир пармезан теж додаємо в цю масу і остаточно все змішуємо.
Песто класичний має дуже яскравий, неймовірно красивий салатовий колір, наповнений весняною свіжістю аромат і неймовірно яскравий смак. Таким соусом добре доповнювати спагетті, тортелліні, пасту і навіть супи. А ще можна змащувати рибу, птицю або відбивні, подати з різотто, та й навіть просто намазати на батон.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти