Укр
Рус
Песто Соуси Середземноморська кухня

Песто класичний

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
574 - переглядів
35 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Песто класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Поряд зі знаменитими в одному ряду стоїть і не менш відомий італійський соус песто, який відмінно доповнює як м'ясні чи рибні, так і овочеві страви. Такий соус не тільки здоровий і натуральний продукт, але ще і легкий в приготуванні, так як складається з доступних всім продуктів. Будь-яка страва, яка б вона не була складна або проста, завжди має багато різновидів і рецептів. Не є винятком і наш соус, але я хочу запропонувати все ж спробувати приготувати за нашим рецептом песто класичний, один з найвідоміших варіантів в Італії.

Інгредієнти

  • Пармезан 1/2 скл.
  • Оливкова олія 1/2 скл.
  • Перець чорний мелений 2 щіп.
  • Сіль 1/4 ч.л
  • Базилік 1 пуч.
  • Кедрові горіхи 1/2 скл.
  • Часник 3 зуб.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо говорити про класику, то соус песто потрібно готувати, використовуючи керамічну ступку, так як базилік ні в якому разі не можна розтирати в металевому посуді. Але, можу вам розкрити невелику таємницю: ретельно перетерти всі інгредієнти можна за допомогою кухонного комбайна, що набагато скоротить час на підготовку. До складу страви входять кедрові горіхи, і хоч вони коштують не дешево, краще все-таки не замінювати іншими, інакше соус не матиме такого унікального смаку. Горішки, звичайно ж, повинні бути підсмаженими, тому дуже важливо не зіпсувати цей важливий процес. Обсмажувати їх можна на сухій сковорідці буквально 5 хвилин, або підсушити в духовці, але стежте, щоб не підгоріли.

Крок - 1
02

Ще нам знадобиться часник, який потрібно розділити на зубчики і очистити від лушпиння.

Крок - 2
03

Необхідну кількість часнику кидаємо в контейнер кухонного комбайна і додаємо туди обсмажені кедрові горіхи. Включаємо комбайн і на невеликих оборотах протираємо протягом 30 секунд, поки вони стануть майже пастоподібні.

Крок - 3
04

Потім кидаємо до подрібнених горіхів вимиті і просушені листя базиліка. До речі, для максимально насиченого і ніжного смаку стебла не потрібні. Знову подрібнюємо вже все разом.

Крок - 4
05

Після цього додаємо сіль і свіжо змелений перець, закриваємо кришку і включаємо комбайн на низькі обороти.

Крок - 5
06

При цьому заливаємо через отвір оливкову олію і відразу вимикаємо пристрій.

Крок - 6
07

Попередньо потертий на тертку сир пармезан теж додаємо в цю масу і остаточно все змішуємо.

Крок - 7
08

Песто класичний має дуже яскравий, неймовірно красивий салатовий колір, наповнений весняною свіжістю аромат і неймовірно яскравий смак. Таким соусом добре доповнювати спагетті, тортелліні, пасту і навіть супи. А ще можна змащувати рибу, птицю або відбивні, подати з різотто, та й навіть просто намазати на батон.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Песто - покроковий рецепт, фото 1 Песто 20 1 2 з 5 - детальніше -
Песто на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Песто на зиму 65 1 2 з 5 - детальніше -
Песто паста - покроковий рецепт, фото 1 Песто паста 50 1 2 з 5 - детальніше -
Песто с помидорами - покроковий рецепт, фото 1 Песто с помидорами 45 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курица в соевом соусе с медом - покроковий рецепт, фото 1 Курица в соевом соусе с медом 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рис с грибами - покроковий рецепт, фото 1 Рис с грибами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Гороховый суп с говядиной - покроковий рецепт, фото 1 Гороховый суп с говядиной 130 5 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка с яблоками - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка с яблоками 50 5 2 з 5 - детальніше -