Укр
Рус
Песто Соуси Італійська кухня

Песто без сиру

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1881 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Песто без сиру - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Дізнайтеся, як легко приготувати свіжий песто без сиру зі свіжого і соковитого базиліка!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Песто без сиру" (на 100 грам)

  • Білки8 гр.
  • Жири27.7 гр.
  • Вуглеводи14.6 гр.
  • Калорії344 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте зелений базилік під холодною водою, миття гарячої сприяє в'янення листя. Видаліть жорсткі частини стебел. Викладіть свіжий базилік на паперову серветку або рушник і добре просушіть. Просохлі листя базиліка перекладіть в чашу блендера.

Крок - 1
02

До базиліку відправте очищений від лушпиння зубок часнику. Можливий варіант, замінити зубок молодим часником і покласти його разом з зеленими пір'ям.

Крок - 2
03

Традиційно готується песто з кедровими горішками, але сьогодні пропонуємо замінити їх кешью. Соус вийде не менш смачним. Горіхи кешью, перш ніж додати в блендер, трохи підсмажте на сухій сковороді, щоб соус не мав смаку вогкості. Дайте їм час повністю охолонути, потім перекладіть в чашу блендера. Закрийте блендер і подрібніть наявні в ньому інгредієнти на високій швидкості.

Крок - 3
04

Далі видавіть свіжий сік з лимона на цитрус-преси або вручну, тримаючи лимон над ситом, щоб в сік не потрапили кісточки. Візьміть потрібну вам кількість і вилийте його в чашу до вже подрібнених інгредієнтів.

Крок - 4
05

Наступним влийте оливкову олію. Для соусу песто краще використовувати якісне масло, наприклад оливкове extra virgin.

Крок - 5
06

Останньою додайте сіль. Можете використовувати як кухонну, так і морську, кошерну або йодовану, але тоді посилайтеся на свої смакові якості і додавайте в такій кількості, щоб вам сподобався смак песто. Після додавання останнього інгредієнта, закрийте чашу блендера і знову все перемішайте протягом 30 секунд, щоб компоненти соусу з'єдналися і перетворилися в крупчате пюре.

Крок - 6
07

Соус песто без сиру подавайте з хрустким хлібом, зерновими крекерами, а також додавайте до омлету або яєчні, в салати або в супи - кілька ложок такого соусу досить, щоб кожна страва стала смачною і чудовою. Соус песто зберігайте в скляному посуді з щільно закритою кришкою.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курячий бульйон з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з вермішеллю 70 6 3 з 5 - детальніше -
Печеня по - домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Печеня по - домашньому 55 4 3 з 5 - детальніше -
Варення з кабачків і апельсинів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з кабачків і апельсинів 80 1 2 з 5 - детальніше -