Укр
Рус
Песто Соуси Італійська кухня

Песто без сиру

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1595 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Песто без сиру - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Дізнайтеся, як легко приготувати свіжий песто без сиру зі свіжого і соковитого базиліка!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Песто без сиру" (на 100 грам)

  • Білки8 гр.
  • Жири27.7 гр.
  • Вуглеводи14.6 гр.
  • Калорії344 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте зелений базилік під холодною водою, миття гарячої сприяє в'янення листя. Видаліть жорсткі частини стебел. Викладіть свіжий базилік на паперову серветку або рушник і добре просушіть. Просохлі листя базиліка перекладіть в чашу блендера.

Крок - 1
02

До базиліку відправте очищений від лушпиння зубок часнику. Можливий варіант, замінити зубок молодим часником і покласти його разом з зеленими пір'ям.

Крок - 2
03

Традиційно готується песто з кедровими горішками, але сьогодні пропонуємо замінити їх кешью. Соус вийде не менш смачним. Горіхи кешью, перш ніж додати в блендер, трохи підсмажте на сухій сковороді, щоб соус не мав смаку вогкості. Дайте їм час повністю охолонути, потім перекладіть в чашу блендера. Закрийте блендер і подрібніть наявні в ньому інгредієнти на високій швидкості.

Крок - 3
04

Далі видавіть свіжий сік з лимона на цитрус-преси або вручну, тримаючи лимон над ситом, щоб в сік не потрапили кісточки. Візьміть потрібну вам кількість і вилийте його в чашу до вже подрібнених інгредієнтів.

Крок - 4
05

Наступним влийте оливкову олію. Для соусу песто краще використовувати якісне масло, наприклад оливкове extra virgin.

Крок - 5
06

Останньою додайте сіль. Можете використовувати як кухонну, так і морську, кошерну або йодовану, але тоді посилайтеся на свої смакові якості і додавайте в такій кількості, щоб вам сподобався смак песто. Після додавання останнього інгредієнта, закрийте чашу блендера і знову все перемішайте протягом 30 секунд, щоб компоненти соусу з'єдналися і перетворилися в крупчате пюре.

Крок - 6
07

Соус песто без сиру подавайте з хрустким хлібом, зерновими крекерами, а також додавайте до омлету або яєчні, в салати або в супи - кілька ложок такого соусу досить, щоб кожна страва стала смачною і чудовою. Соус песто зберігайте в скляному посуді з щільно закритою кришкою.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Перець фарширований капустою - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований капустою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Соус болоньєзе з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Соус болоньєзе з фаршем 50 2 3 з 5 - детальніше -
Соус тартар до м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар до м’яса 45 1 2 з 5 - детальніше -
Свиняча рулька варена - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча рулька варена 130 5 3 з 5 - детальніше -