Укр
Рус
Варення Консервування Італійська кухня

Персикове (нектаринове) варення


- переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Персикове (нектаринове) варення - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Німецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Вас налякало слово «консервування»? Це простий і зрозумілий покроковий опис консервування персикового варення допоможе вам відчути себе впевнено і отримати від цього задоволення!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Персикове (нектаринове) варення" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи13.6 гр.
  • Калорії55 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Багато хто зазвичай сушить або заморожують більшість своїх літніх фруктів. Сушка - відмінний спосіб зберегти їжу. Однак, іноді, буває складно використовувати сухофрукти замороженими, хочеться з'їсти що-небудь м'яке й солодке. Для цього є рецепти варення. Давайте розглянемо один з чудових способів приготування персикового варення. Якщо персики тверді, покладіть їх на рівну поверхню і дайте їм розм'якшити протягом дня або двох. Коли персики м'які на дотик, їх легко очистити. Вимийте персики і змийте пушок з них, відкладіть в сторону.

Крок - 1
02

Налийте в каструлю воду, відправте на плиту і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, простерилізуйте в ній банки і кришки.

Крок - 2
03

Поки вода кипить, приготуйте сироп: в невеликій каструлі змішайте фільтровану воду і цукор. Перемішайте добре, дайте цукру розчинитися і тримайте сироп в теплі на слабкому вогні.

Крок - 3
04

Очистіть і розріжте персик на 8 частин (ви можете розрізати їх навпіл або на 4 частини, якщо хочете) і покладіть в кожну банку по самі вінця.

Крок - 4
05

Влийте приготований сироп в кожну банку поверх персиків і залиште приблизно (1,3 см) від краю. Використовуйте ніж, щоб випустити бульбашки. Протріть краї банок чистою тканиною. Закрийте кришки, потім помістіть банки з вмістом на решітку для консервування.

Крок - 5
06

Помістіть решітку в каструлю і налийте ще води, щоб переконатися, що над банками знаходиться приблизно 5 см рідини. Коли прийде час, дістаньте банки з води. Вони видають хлопок відразу після виходу з води (хлопок - ознака того, що банки закрилися). Дайте банкам повністю охолонути. (Найкраще на ніч)

Крок - 6
07

Коли банки повністю охолонуть, акуратно їх огляньте, щоб переконатися, що всі вони щільно закриті. Зберігайте готове персикове варення в сухому місці, щоб користуватися ним взимку.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Біфштекс з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з телятини 45 4 3 з 5 - детальніше -
Панакота з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Панакота з молоком 50 3 3 з 5 - детальніше -
Варення з абрикосів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з абрикосів 95 1 3 з 5 - детальніше -