Вас налякало слово «консервування»? Це простий і зрозумілий покроковий опис консервування персикового варення допоможе вам відчути себе впевнено і отримати від цього задоволення!
Багато хто зазвичай сушить або заморожують більшість своїх літніх фруктів. Сушка - відмінний спосіб зберегти їжу. Однак, іноді, буває складно використовувати сухофрукти замороженими, хочеться з'їсти що-небудь м'яке й солодке. Для цього є рецепти варення. Давайте розглянемо один з чудових способів приготування персикового варення. Якщо персики тверді, покладіть їх на рівну поверхню і дайте їм розм'якшити протягом дня або двох. Коли персики м'які на дотик, їх легко очистити. Вимийте персики і змийте пушок з них, відкладіть в сторону.
Налийте в каструлю воду, відправте на плиту і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, простерилізуйте в ній банки і кришки.
Поки вода кипить, приготуйте сироп: в невеликій каструлі змішайте фільтровану воду і цукор. Перемішайте добре, дайте цукру розчинитися і тримайте сироп в теплі на слабкому вогні.
Очистіть і розріжте персик на 8 частин (ви можете розрізати їх навпіл або на 4 частини, якщо хочете) і покладіть в кожну банку по самі вінця.
Влийте приготований сироп в кожну банку поверх персиків і залиште приблизно (1,3 см) від краю. Використовуйте ніж, щоб випустити бульбашки. Протріть краї банок чистою тканиною. Закрийте кришки, потім помістіть банки з вмістом на решітку для консервування.
Помістіть решітку в каструлю і налийте ще води, щоб переконатися, що над банками знаходиться приблизно 5 см рідини. Коли прийде час, дістаньте банки з води. Вони видають хлопок відразу після виходу з води (хлопок - ознака того, що банки закрилися). Дайте банкам повністю охолонути. (Найкраще на ніч)
Коли банки повністю охолонуть, акуратно їх огляньте, щоб переконатися, що всі вони щільно закриті. Зберігайте готове персикове варення в сухому місці, щоб користуватися ним взимку.
Випадкові рецепти