Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Перлова каша

( 4.6757 4 537 37 оцінок)
3468 - переглядів
20 хвилинпорцій - 5складність - 2 з 5
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготуйте ситну і корисну перлову кашу з підсмаженими печерицями, білою цибулею і часником, які роблять страву пікантною на смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Перлова каша" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи14.5 гр.
  • Калорії86 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перловка - багата амінокислотами, вітамінами і мікроелементами, також є потужним антиоксидантом. Тому давайте приготуємо смачну перлову кашу з грибами. У каструлю налийте потрібну кількість води. Зазвичай для варіння перлової крупи береться води в 3 рази більше, тобто 1: 3.

Крок - 1
02

У воду покладіть лавровий лист, гілочки свіжого чебрецю і майорану, зубок часнику цілком і додайте сіль. Доведіть воду до кипіння. У гарячій воді трави почнуть віддавати свої аромати, страви з таким набором будуть смачніше і краще засвояться організмом.

Крок - 2
03

Перлову крупу необхідно промити кілька разів під проточною водою, залиште її в друшляку, щоб добре стекла зайва вода. Коли в каструлі закипить вода, висипте туди промиту крупу. Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і готуйте перловку 30 хвилин.

Крок - 3
04

Через 30 хвилин вимкніть вогонь, вийміть з каші, за допомогою щипців гілочки трав, лавровий лист і часник. Відкиньте кашу на друшляк, потім поверніть її назад в каструлю. Накрийте кришкою і дайте постояти каші 10 хвилин.

Крок - 4
05

Очистіть печериці, білу цибулю і часник. Сполосніть. Наріжте дрібними шматочками цибулю і часник. Поки перловка відпочиває, поставте на вогонь сковороду з оливковою олією, розігрійте. У розігріте масло висипте цибулю разом з часником. Часто помішуючи, готуйте пару хвилин.

Крок - 5
06

Печериці наріжте тонкими часточками або ж соломкою. Коли цибуля з часником стануть м'якими, додайте до них гриби і продовжуйте готувати ще хвилин 5. Приправте овочі в сковороді сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте.

Крок - 6
07

Приготовану зажарку, відправте до перловки. Ретельно перемішайте. Подавайте перлову кашу гарячою як основну страву або як гарнір. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Лимонний пунш - покроковий рецепт, фото 1 Лимонний пунш 15 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гречана каша з м’ясом в казані - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша з м’ясом в казані 35 4 3 з 5 - детальніше -
Каша перлова на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Каша перлова на молоці 30 1 3 з 5 - детальніше -
Нутелла без борошна - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла без борошна 50 2 3 з 5 - детальніше -
Пахлава з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава з лаваша 55 3 3 з 5 - детальніше -