Укр
Рус
Пироги Випічка Французька кухня

Перевернутий яблучний пиріг


- переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Перевернутий яблучний пиріг - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Німецька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Літо

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Перевернутий яблучний пиріг - класичний французький десерт під назвою «Тарт Татен». Головна особливість пирога-перевертиша в тому, що він готується начинкою вниз. Після випікання, його перевертають на блюдо, і тоді він стає звичайним, але дуже смачним пирогом з карамелізованими яблуками і тонким ароматним тістом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Перевернутий яблучний пиріг" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири9.8 гр.
  • Вуглеводи46.1 гр.
  • Калорії293 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Змішайте в мисці просіяне борошно, цукор і розпушувач для тіста.

Крок - 1
02

Додайте яйця, рослинне масло без запаху, молоко і ванільну есенцію. Перемішайте інгредієнти ложкою або кулінарною лопаткою до однорідності.

Крок - 2
03

Розтопіть в сковороді на середньому вогні вершкове масло. Коли воно повністю розтане, додайте карамельний соус. В даному рецепті перевернутого яблучного пирога використовується іспанський «Дульсе де ліку». Ви можете приготувати його самі або замінити вареним згущеним молоком (ірискою), але врахуйте, що це не повноцінна заміна, так як у «Дульсе де ліку» більш вершковий смак і текуча текстура.

Крок - 3
04

Тримайте олійно-карамельну суміш на вогні, постійно помішуючи, до закипання, а потім зніміть з плити і відразу перелийте в форму для випічки.

Крок - 4
05

Поверх соусу внахлест викладіть тонкі часточки яблук без шкірки і серцевини. Часточки повинні бути однакового розміру.

Крок - 5
06

Зверху залийте їх тістом. Поставте форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і печіть пиріг протягом 25 хвилин. Тісто має піднятися і зарум'яниться.

Крок - 6
07

Дістаньте випічку з духовки і переверніть на блюдо, щоб нижня частина виявилася нагорі. Класичний французький перевернутий яблучний пиріг «Тарт Татен» готовий. У нього ніжне тісто і волога карамельна начинка. Акуратні шматочки яблук в рум'яній вершковій карамелі виглядають дуже ефектно і надають випічці особливий шарм. Подавайте яблучний пиріг-перевертиш з гарячою кавою або чаєм. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Креветки з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Креветки з беконом 70 3 3 з 5 - детальніше -