Укр
Рус
Коржі Випічка Татарська кухня

Перепічки

( 4.8387 4 531 31 оцінка)

3535 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Перепічки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Азербайджанська кухня, Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Як тільки ви зробите цю м'яку і жувальну домашню перепічку, яка, як повітряна куля, створює гарну кишеню для вегетаріанських начинок і хумуса. Ви більше ніколи не будете дивитися на куплений в магазині лаваш або перепічку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Перепічки" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири3.2 гр.
  • Вуглеводи52.4 гр.
  • Калорії270 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Змішайте в глибокій мисці просіяне універсальне борошно, пшеничне борошно, сіль і трохи цукру, до об'єднання всіх сипучих інгредієнтів.

Крок - 1
02

Потім в окрему ємність додайте сухі дріжджі в теплу воду і розмішайте до повного їх розчинення. Вилийте утворену суміш в миску до решти сипучим інгредієнтів разом з оливковою олією і потім об'єднайте все в липку масу.

Крок - 2
03

Перекладіть утворену липку суміш на присипаний борошном стіл і, поступово додаючи борошно, місіть 8-10 хвилин, поки не отримаєте м'яке і липке тісто.

Крок - 3
04

Злегка змастіть маслом ту ж миску. Перекладіть в неї приготоване тісто, покрийте його оливковою олією з усіх боків, щоб воно не висихало, а потім накрийте кухонним рушником і дайте піднятися протягом 2 годин.

Крок - 4
05

Через 2 години злегка ще раз вимісіть підняте тісто, а потім скачайте в довгу смужку і розділіть на 10 рівних частин. Поверніть боки частин і надайте кожній круглу форму, накрийте кухонним рушником і залиште ще приблизно на 20-25 хвилин.

Крок - 5
06

Потім кожну круглу частину тіста розкачайте за допомогою качалки в тонкий корж. Покладіть на деко, вистелений пергаментним папером, і знову накрийте кухонним рушником.

Крок - 6
07

Розігрійте духовку з пекарським каменем всередині до 200 градусів. Прямо перед випіканням переверніть розкатане раніше тісто на розпечений камінь і запікайте протягом 4-5 хвилин, поки воно не запечеться по обидва боки, до утворення легкої золотистої скоринки.

Крок - 7
08

Щоб зробити це на плиті, переконайтеся, що сковорода гаряча. Переверніть розкачане тісто і покладіть його на гарячу сковороду. Приблизно через 20 секунд переверніть тісто, і ви побачите, що тісто роздувається, як повітряна кулька, через хвилину. Переверніть його знову і готуйте ще стільки ж.

Крок - 8
09

Загорніть готовий корж в кухонний рушник, як тільки він вийде з духовки або сковороди. Це необхідно, щоб випічка залишалася м'якою і повітряною.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти