Якщо вам набридли звичні страви з курятини і свинини, побалуйте сім'ю справжнім делікатесом - смаженими перепелами. Ніжне м'ясо з прянощами і хрусткою скоринкою поєднується з будь-якими гарнірами.
Для приготування краще використовувати свіжих перепелів. Страва з розмороженого м'яса не буде мати ідеально ніжну структуру. Акуратно зніміть шкірку з перепелів і ретельно вимийте під проточною водою. Особливу увагу приділяйте внутрішній частині. Просушіть тушки паперовими рушниками і викладіть на велике блюдо.
Кухонними ножицями розріжте грудку вздовж центру. Тушка повинна стати плоскою. Зробіть кілька неглибоких надрізів ножем. Полийте м'ясо свіжовичавленим соком лайма і посоліть. Притрусіть куркумою, часниковим порошком, меленим імбиром і кмином.
Додайте борошно, ретельно перемішайте і розітріть спеції, щоб розподілити прянощі і спеції максимально рівномірно. Дайте м'ясу промаринуватися протягом години. Можна залишити тушки в холодильнику на всю ніч, а вранці продовжити підготовку.
Для термічної обробки перепелів ідеально підійде глибока сковорода або каструля з товстим дном. Поставте ємність на плиту на середній вогонь і налийте рослинне масло. У розігріту жаровню викладіть перепелів і обсмажте протягом 5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Трохи нахиліть каструлю і обсмажте верхню частину тушки, притримуючи її кухонними щипцями. Готових перепелів викладіть на кухонний рушник, щоб позбутися від надлишків олії. Смачна делікатесна страва готова. Подавайте на стіл в гарячому вигляді з соліннями або свіжими овочами. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти