У цьому рецепті ділимося з вами приготуванням смаженої перепілки з гранатовим соусом. Цією смачною і елегантною стравою можна поділитися з близькими. Насичений, гострий і ароматний червоний соус чудово поєднується зі смаженими перепелами. Просто і смачно.
Щоб приготувати суміш трав, для початку ретельно вимийте саму зелень. У цьому рецепті використовується петрушка, базилік і орегано. Акуратно відщіпніть листя трав від стебел. Зберіть листя на обробній дошці і дрібно поріжте їх розгойдуючими рухами.
Потім засипте подрібнену зелень в невелику миску, засипте так само в ємність сіль і залийте оливкову олію. Ретельно все перемішайте і відставте.
Щоб приготувати кожну тушку перепілки, візьміть її за крила і обережно загорніть за спину. Вказівним пальцем обережно зніміть шкірку з грудки перепілки. Нанесіть раніше підготовлену суміш трав на грудки перепелиці, і додайте вершкове масло. Набийте часточками лимона порожнину кожної тушки перепілки. Натріть птицю зайвою / додатковою зеленню. Зв'яжіть ноги кожної перепілки вологою кулінарною ниткою.
Покладіть перепелів на деко або в форму для випічки, відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте протягом приблизно 30 хвилин або до повної готовності м'яса.
Тим часом займіться приготуванням соусу. Щоб приготувати гранатовий соус, обсмажте в каструлі з рослинною або оливковою олією очищений від лушпиння часник, цибулю-шалот (можна навіть не подрібнювати) і скибочку імбиру на слабкому вогні, постійно помішуючи, до коричневого кольору.
Додайте в каструлю курячий бульйон, залийте так само гранатовий сік. Доведіть вміст до кипіння на середньому вогні. Накрийте каструлю кришкою і томіть соус на слабкому вогні близько 20 хвилин. Потім засипте в каструлю коричневий цукор, трохи солі і чорного меленого перцю. Ретельно все перемішайте.
Потім витягніть з каструлі часник, цибулю-шалот і імбир шумівкою. Згустіть соус кукурудзяним борошном, розведеним з водою (за бажанням). Якщо кукурудзяна мука не використовується, зменшуйте кількість соусу, поки він не досягне бажаної консистенції.
Вийміть запечені перепілки з духовки. Полийте смажених перепелів гранатовим соусом, і подавайте гарячими / теплими з гарнірами за вашим вибором. Вдалого приготування.
Випадкові рецепти