Для різноманітності можна додати кукурудзу або інші овочі. Якщо у вас є великі перці, використовуйте краще їх для цього рецепта. Вони відмінно виглядають з сирною шапкою.
Велику каструлю з присоленою водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Киньте в киплячу воду заздалегідь очищений від насіння і ніжок болгарський перець. Вибирайте сорт великого солодкого перцю, щоб було достатньо місця для рисово - овочевої начинки.
Варіть перці в киплячій воді до появи їх легкого розм'якшення, від 3 до 4 хвилин. Злийте воду, а перці викладіть на обробну дошку остигати.
Далі відправте на плиту глибоку сковороду, влийте в неї оливкову олію і розігрійте до шипіння. Киньте в киплячу олію заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Смажте, постійно помішуючи, до золотистості цибулі, від 5 до 10 хвилин.
У глибоку скляну миску засипте заздалегідь відварений білий рис (краще, коли рис не повністю зварився, йому потрібно буде ще протушковуватись і набухати в перці), консервовану червону квасолю, нарізані великими квадратами помідори (використовуйте всі без залишку - м'якоть і навіть випущений сік помідора) і раніше обсмажену ріпчасту цибулю.
Додайте червоний мелений перець чилі, трохи паприки, сухий часник (якщо немає, можна видавити через чеснокодавку або подрібнити ножем свіжий), сухий кмин і рясно присоливши, ретельно все перемішайте.
Ще закиньте в начинку натерті на дрібній тертці твердий сир (високої жирності) і Пармезан, але залиште частину сирної суміші посипати зафаршировані перці перед запіканням.
Ще раз все добре перемішайте і приступіть до фарширування перцю. У глибоку форму для випічки викладіть отвором вгору відварені перці і накрийте рисовою сумішшю кожен перець. Посипте зверху сумішшю сиру, що залишилася.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів С духовці до тих пір, поки сир не розтане і не утворить легку кірку, близько 30 хвилин. Готові фаршировані перці подавайте, посипавши зеленню петрушки.
Випадкові рецепти