Укр
Рус
Перець фарширований Другі страви Білоруська кухня

Перець фарширований овочами та рисом

( 5.0000 5 513 13 оцінок)

2487 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Перець фарширований овочами та рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Для різноманітності можна додати кукурудзу або інші овочі. Якщо у вас є великі перці, використовуйте краще їх для цього рецепта. Вони відмінно виглядають з сирною шапкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Перець фарширований овочами та рисом" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири2.5 гр.
  • Вуглеводи15.7 гр.
  • Калорії106 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Велику каструлю з присоленою водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Киньте в киплячу воду заздалегідь очищений від насіння і ніжок болгарський перець. Вибирайте сорт великого солодкого перцю, щоб було достатньо місця для рисово - овочевої начинки.

Крок - 1
02

Варіть перці в киплячій воді до появи їх легкого розм'якшення, від 3 до 4 хвилин. Злийте воду, а перці викладіть на обробну дошку остигати.

Крок - 2
03

Далі відправте на плиту глибоку сковороду, влийте в неї оливкову олію і розігрійте до шипіння. Киньте в киплячу олію заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Смажте, постійно помішуючи, до золотистості цибулі, від 5 до 10 хвилин.

Крок - 3
04

У глибоку скляну миску засипте заздалегідь відварений білий рис (краще, коли рис не повністю зварився, йому потрібно буде ще протушковуватись і набухати в перці), консервовану червону квасолю, нарізані великими квадратами помідори (використовуйте всі без залишку - м'якоть і навіть випущений сік помідора) і раніше обсмажену ріпчасту цибулю.

Крок - 4
05

Додайте червоний мелений перець чилі, трохи паприки, сухий часник (якщо немає, можна видавити через чеснокодавку або подрібнити ножем свіжий), сухий кмин і рясно присоливши, ретельно все перемішайте.

Крок - 5
06

Ще закиньте в начинку натерті на дрібній тертці твердий сир (високої жирності) і Пармезан, але залиште частину сирної суміші посипати зафаршировані перці перед запіканням.

Крок - 6
07

Ще раз все добре перемішайте і приступіть до фарширування перцю. У глибоку форму для випічки викладіть отвором вгору відварені перці і накрийте рисовою сумішшю кожен перець. Посипте зверху сумішшю сиру, що залишилася.

Крок - 7
08

Випікайте в розігрітій до 180 градусів С духовці до тих пір, поки сир не розтане і не утворить легку кірку, близько 30 хвилин. Готові фаршировані перці подавайте, посипавши зеленню петрушки.  

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -
Запечена свинина в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Запечена свинина в фользі 50 6 3 з 5 - детальніше -
Салат з червоної риби шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з червоної риби шарами 60 5 3 з 5 - детальніше -
Вафлі - покроковий рецепт, фото 1 Вафлі 50 3 2 з 5 - детальніше -