Про користь такого овоча як болгарський перець говорити, я думаю, зайве, так, як всім відомо, наскільки він багатий вмістом вітамінів і мінералів. Але, можливо, не всі знають, що з нього можна приготувати безліч різноманітних страв, і фарширування перців - не виняток. Багато господинь звикли, що традиційно перець фарширувати потрібно м'ясом і рисом, з добавкою овочів. Але, бувають обставини, що з якихось причин м'яса в будинку немає, або ж його просто не можна вживати, а годувати сім'ю все-таки треба і до того ж смачно. Ви ще ніколи не пробували перець без м'яса і рису? Ось тут і прийде вам на допомогу рецепт, який я хочу запропонувати. Це перець, фарширований морквою, барвистий, незвичайний, а особливо - смачний.
Головне я вам уже розповів, приступимо. Для того щоб перець в процесі приготування не став надто м'яким, а він досить швидко готується, краще товстошкірі плоди, і, звичайно ж, червоного або жовтого кольору, страва буде набагато яскравіша, барвистіша і смачніша. І ще, перець повинен бути круглої форми, тоді половинки будуть більш глибокими, і буде набагато зручніше начиняти фаршем.
Беремо добре вимиті і просушені перці, розрізаємо на дві половини вздовж плоду, акуратно руками видаляємо серцевини з насінням.
Після цього включаємо духовку, поки ми все підготуємо, вона як раз розігріється до потрібної температури. Половинку головки фенхелю нарізаємо ножем тонкою соломкою.
Моркву чистимо, промиваємо і трьом на буряковій тертці.
З'єднуємо нарізаний фенхель з потертою морквою в окремій посудині, додаємо туди ж маленькі горошини, схожі на перли, сиру моцарелла, висипаємо паприку, сушений чебрець, трохи солимо і посипаємо часниковим порошком.
Після цього додаємо зовсім небагато оливкового масла, і добре перемішуємо. Ось, в принципі, начинка для фарширування готова.
Половинки перчиків розкладаємо човниками на деко з жаростійкого скла. У кожну з половинок розбиваємо акуратно по одному курячому яйцю, щоб жовток і білок трималися щільно разом і не розтікалися.
Після цього зверху ложкою викладаємо приготовлену заздалегідь овочеву начинку.
Коли всі перці наповнені фаршем, поміщаємо деко з підготовленою стравою в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікаємо перець в духовці протягом півгодини, максимум - 40 хвилин.
Дістаємо з духовки готовий перець, перекладаємо на тарілку і пробуємо, це дуже смачно. І хоча страва виключно овочева, до неї не знадобиться зовсім ніякого гарніру. Сподіваюся, вам сподобається, і ви обов'язково запишете цей рецепт в свою кулінарну книгу.
Випадкові рецепти