Укр
Рус
Перець фарширований Другі страви Білоруська кухня

Перець фарширований з м’ясом під томатним соусом

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

2110 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Перець фарширований з м’ясом під томатним соусом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Супер легкий і смачний фарширований перець з м'ясом, рисом, морквою і цибулею; тушкований під томатним соусом! Ви полюбите цю страву обов'язково.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Перець фарширований з м’ясом під томатним соусом" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії115 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте начинку для майбутньої страви. Для цього неглибоку сковороду помістіть на плиту. Вкладіть в неї шматочки вершкового масла і розтопіть до шипіння.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами. Надішліть подрібнену цибулю в сковорідку з киплячим маслом. Сюди ж помістіть заздалегідь очищену від шкірки і натерту на самій великій тертці моркву.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння часник, дрібно наріжте його за допомогою гострого ножа (або пропустіть через чеснокодавку) і теж відправте в сковорідку до овочів. Обсмажуйте вміст сковороди, періодично помішуючи, до розм'якшення продуктів, близько 10 хвилин. Перекладіть обсмажені овочі в глибоку миску.

Крок - 3
04

Тепер поставте на плиту невелику каструлю з підсоленою водою і закип'ятіть. Засипте в окріп білий рис і варіть до неповної готовності (зерна дійдуть при тушкуванні страви). Потім зніміть каструлю з вогню і перекладіть відварений рис в миску до обсмажених овочів.

Крок - 4
05

Далі посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем, приправте паприкою і сухим орегано. Додайте вимиту і дрібно нашатковану зелень кропу, і куряче яйце.

Крок - 5
06

Тепер підготуйте м'ясну частину начинки - фарш. Його можна придбати готовим в магазині або на ринку, а можна приготувати, пропустивши шматок м'яса через м'ясорубку. Отже, приготований яловичий фарш викладіть в миску до раніше підготовлених інгредієнтів руками все ретельно перемішайте до утворення однорідної густої маси.

Крок - 6
07

Займіться підготовкою основи страви. Болгарський перець (бажано одного кольору і розміру) очистіть від хвостика, зрізавши так звану «шапку», і від нутрощів. Потім ретельно вимийте і висушіть паперовим рушником.

Крок - 7
08

Далі кожен перчик наповніть, щільно утрамбувавши ложкою, раніше підготовленою начинкою і покладіть близько один біля одного в неглибокий сотейник.

Крок - 8
09

Тепер в ту ж сковорідку, в якій обсмажувалися овочі, покладіть ще вершкового масла і розтопіть. Закиньте заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажуйте, постійно мішаючи, до легкої золотистості овоча, а потім залийте заздалегідь приготовлений бульйон.

Крок - 9
10

Далі посоліть вміст сковороди, приправте паприкою і подрібненою петрушкою, приперчіть чорним меленим перцем і додайте томатний соус. Перемішайте все і тушкуйте близько 5 хвилин, потім долийте ще бульйону, закип'ятіть і зніміть сковорідку з вогню.

Крок - 10
11

Тепер залийте підготовленою томатною підливою перці в сотейнику, посипте нашаткованою зеленню петрушки, накрийте кришкою і відправте ємність в попередньо розігріту духовку до 170 градусів.

Крок - 11
12

Запікайте страву від 30 до 45 хвилин (в залежності, як скоро розм'якшиться перець) і діставайте з духовки. Розкладіть фарширований перець з м'ясом під томатним соусом в тарілки і поспішайте подавати до столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Дзеркальна шоколадна глазур - покроковий рецепт, фото 1 Дзеркальна шоколадна глазур 55 2 3 з 5 - детальніше -
Чіпси по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Чіпси по-домашньому 20 1 2 з 5 - детальніше -
Омлет Ситний сніданок - покроковий рецепт, фото 1 Омлет Ситний сніданок 40 3 3 з 5 - детальніше -