Думаю, ніхто не стане зі мною сперечатися, що нерідко нам хочеться на обід або вечерю чогось невизначеного і незвичайного. На щастя, іноді дуже легко бажання виконати, головне захотіти, і головне знати чого. І якщо вас ще не пронизала думка, що приготувати сьогодні до обіду, поспішаю запропонувати дуже поживне і смачну страву - перці, фаршировані сиром, які не вимагають підливи, готуються в духовці і уб'ють наповал всіх ваших домочадців своїм неповторним ароматом. А продуктів вам для цього буде потрібно не так вже й багато, але головна комбінація: сир, бекон і соус Табаско зробить чудо, і в результаті успіх вам забезпечений. Для цієї страви можна використовувати стручки перців різних кольорів, але я б все - таки рекомендував взяти жовті і червоні, так як зелені навіть після приготування можуть гірчити, а це не дуже добре позначиться на смакових якостях страви. І ще, щоб перчики рівномірно запеклися і одночасно приготувалися, потрібно, щоб вони були однакового розміру і бажано не товстошкірими.
Отже, болгарські перці потрібно вимити, розрізати навпіл, але черенки не видаляти. Потім за допомогою чайної ложки акуратно, щоб не пошкодити, видалити серцевини з насінням, розкласти утворені човники в лоток.
Далі нарізати шинку тонкими скибочками, але не намагайтеся дуже подрібнити адже шматочки усмажаться і можуть перетворитися на суцільну тверду кірку.
Тепер помістити неглибоку сковороду на вогонь, налити в неї рослинне масло і добре розігріти. Закинути в розпечене масло нарізані шматочки шинки і обсмажувати до рум'яності з обох сторін.
Після цього, трохи остудивши, нарізати шинку ще дрібніше шматочками і скласти в чашку.
Далі натерти на великій тертці твердий сир, він обов'язково повинен бути твердих сортів, щоб легко терся.
У глибоку посудину помістити шматок м'якого вершкового сиру, потім туди ж викласти сметану (бажано високої жирності) і нарізану обсмажену шинку.
Посипати все це рубаною зеленню цибулі, потертим сиром, приправити часниковим порошком (тут можна використовувати і часник видавлений через чеснокодавку).
Після всього в миску влити соус Табаско і не поспішаючи, ретельно перемішувати все дерев'яною лопаткою до утворення однорідної маси, яка повинна бути досить м'якою і в'язкою. Всі інгредієнти повинні рівномірно змішатися між собою.
За допомогою столового ножа наповнити підготовлені половинки перців приготованою сумішшю і викласти їх на попередньо змащений олією лист.
Зверху фаршировані перці посипати потертим сиром і прикрасити рубаною зеленню. Помістити деко з фаршированим перцем в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікати протягом півгодини.
Подати до столу гарячими ці ароматні, соковиті човники з хрусткою скоринкою.
Випадкові рецепти