М'ясо, овочі, сир і спеції - декількох простих інгредієнтів досить, щоб створити страву в істинно грецькому стилі. Приготуйте цей чудовий перець фарширований м'ясний з рисом і переконайтеся в цьому.
Для початку підготуйте жаростійке блюдо, змастіть його рослинною або оливковою олією. Розігрійте духовку до 180 градусів. Тепер займіться підготовкою начинки для майбутньої страви. Отже, для початку приготуйте рис, відваріть його в невеликій каструлі до напівготовності, а потім перекладіть в миску і відставте в сторону. Очистіть від лушпиння і за допомогою гострого ножа наріжте якомога дрібніше часник (або ж видавіть через чеснокодавку).
Далі помістіть м'ясний фарш (краще використовувати асорті - свинина, яловичина, курка) в більшу миску. Додайте у фарш, раніше подрібнений часник.
Потім очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю, дрібно наріжте зелень петрушки. Надішліть нарізану цибулю і зелень в миску до фаршу.
Потім засипте в миску попередньо відварений і охолоджений рис, і руками прямо в фарш накришить дрібно сир фета. Приправте вміст миски сушеним орегано, посипте великою кількістю чорного меленого перцю, посоліть і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної маси.
Помийте ретельно під проточною водою перці, відріжте верхню частину (не викидайте) і видаліть насіннєві гнізда. Приправте кожен перець зсередини свіжомеленим чорним перцем, посипте сіллю і орегано.
Кожен перець наповніть раніше підготовленою м'ясною начинкою, добре утрамбувавши. Покладіть верхню частину, раніше відрізану, на кожен начинений перець.
Покладіть перці з м'ясною начинкою в підготовлений жаростійкий посуд, залийте їх невеликою кількістю масла. Надішліть страву в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 35-40 хвилин.
Дрібно наріжте невелику кількість зелених оливок без кісточок. Додайте подрібнені оливки в миску з вершками високої жирності, додайте нашаткований зубчик часнику. Приправте суміш перцем, злегка посоліть, перемішайте і відправте в холодильник на 10-15 хвилин.
Тепер покладіть запечений перець фарширований м'ясний з рисом на тарілку і подавайте до столу в супроводі раніше приготованого вершкового соусу.
Випадкові рецепти