Укр
Рус
Капуста Маринади Українська кухня

Пелюстка маринована

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

3581 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 1 з 5
Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Дієта: Сироїдіння

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Пелюстка маринована - це білокачанна капуста, яку маринують з буряком, що надає їй красивий колір, і морквою. Ця смачна і хрустка закуска, яка подобається практично всім, прикрасить будь-який стіл.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пелюстка маринована" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії21 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати пелюстку мариновану, потрібно почати з підготовки овочів. Візьміть морквину, помийте її під проточною водою і очистіть від шкірки. На кухонній дошці наріжте кружальцями, товщиною 5 - 7 мм. Якщо у вас є ніж для фігурної нарізки, можете його використовувати. Тоді овочі вийдуть з красивими хвилястими зрізами.

Крок - 1
02

Так само вам знадобиться буряк. Саме він додасть листю капусти красивий відтінок. Помийте буряк під прохолодною водою і очистіть від шкірки. Помістіть на кухонну дошку, розріжте спочатку на дві частини. Після цього наріжте півкільцями кожну половину, а потім - великою соломкою. Так само можна використовувати ніж для фігурної нарізки.

Крок - 2
03

Ну і звичайно вам не обійтися без головного інгредієнта цієї страви - білокачанної капусти. Капусту вибирайте щільно складену, з білими листями. Найкраще для цього рецепта підійдуть осінні сорти, у яких м'ясисті, пружні листя. Візьміть качан капусти, видаліть пошкоджені, а також некрасиві листя і покладіть його на кухонну дошку. За допомогою гострого ножа розріжте капусту на дві частини. Потім кожну частину ще навпіл. Виріжте качан і кожну четверту частину розріжте ще кілька разів.

Крок - 3
04

Тепер візьміть ємність, в якій будете маринувати капусту. Наприклад, невелике відро з харчового пластику. На дно покладіть по жмені нарізаного буряка і моркви. Киньте кілька гілочок попередньо вимитої петрушки. Далі намагайтеся по можливості щільніше укладати шматки капусти, кожен шар перекладаючи буряком і морквою.

Крок - 4
05

Десь в середині покладіть ще кілька гілочок петрушки. Так само знадобиться часник. Розділіть головку на зуби і очистіть від лушпиння. Покладіть частину часнику на овочі. Продовжуйте укладати шматки капусти.

Крок - 5
06

Коли ємність заповниться овочами, зверху покладіть залишки часнику, буряку, моркви та петрушки.

Крок - 6
07

Тепер візьміть банку з водою і киньте в неї сіль. Розмішайте за допомогою вінчика до повного розчинення. Залийте розсолом овочі в ємності. Рідина повинна повністю накрити їх. Якщо налити занадто багато маринаду, то при бродінні зайва вода буде виливатися.

Крок - 7
08

На овочі покладіть плоску тарілку, вона повинна бути менше, ніж діаметр ємності. Зверху розмістіть гніт. Це може бути, наприклад, каструля або банка з водою. Залиште капусту маринуватися на кілька днів при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник. Через три дні закуску можна спробувати, але товсті листи можуть бути ще не зовсім готові. Повністю капуста промаринуется на 5 - 7 день. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Запечена скумбрія в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Запечена скумбрія в духовці 30 4 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Стейки тріски в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Стейки тріски в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фрикадельки в сметанному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки в сметанному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Манти солодкі - покроковий рецепт, фото 1 Манти солодкі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Начинка для млинців з курки - покроковий рецепт, фото 1 Начинка для млинців з курки 50 1 3 з 5 - детальніше -
?>