Укр
Рус
Пельмені Другі страви Російська кухня

Пельмені з картоплею

( 4.8800 4 525 25 оцінок)

2228 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Пельмені з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: На сковороді

опис

Удосконалення техніки приготування цієї страви вимагає часу, але через деякий час ви розробите свою власну систему і здивуєте рідних.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Пельмені з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи27.5 гр.
  • Калорії199 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою тіста. У глибокій мисці змішайте просіяне борошно і сіль.

Крок - 1
02

В окрему миску залийте попередньо розтоплене вершкове масло (можна використовувати так само маргарин), додайте високої жирності сметану.

Крок - 2
03

  Далі розбийте в миску по черзі курячі яйця, залийте трохи оливкового масла і перемішайте усе ретельно вінчиком до утворення однорідної сметано подібної маси.

Крок - 3
04

Потім вилийте утворену суміш в миску з борошном і змішайте ложкою, а потім вимісіть руками щільне густе тісто. Накрийте миску рушником і дайте постояти протягом 15-20 хвилин.

Крок - 4
05

Далі очистіть від шкірки картоплю, наріжте невеликими кубиками і відправте в глибоку каструлю (на плиті) з уже підсоленою і закипілою водою. Варіть картоплю, періодично помішуючи, до повної готовності, близько 15 - 20 хвилин.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу злийте з каструлі всю воду, а часточки картоплі перекладіть в глибоку миску і усипте натертим на дрібній тертці сиром. Далі додайте до картоплі сирний густий соус, добре присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і за допомогою товкушки, ретельно розтовчіть вміст миски в густе пюре.

Крок - 6
07

Розділіть настояне тісто на дві частини. Одну з них розкатайте на твердій, всипаній борошном поверхні, поки вона не стане досить тонкою (але не дуже старайтеся, щоб тісто не рвалося).

Крок - 7
08

Далі наріжте за допомогою спеціального різака однакового розміру кола з тіста. Змочіть края кіл теплою водою, це допоможе добре злипатися тісту. За допомогою ложки укладіть по центру кожного кола з тіста раніше підготовлену картопляну начинку.

Крок - 8
09

Складіть тісто так, щоб накрили начинку і акуратно притисніть, щоб закріпити края. Помістіть готові пельмені на деко, застелене пергаментним папером (щоб не прилипли) і відправте в морозилку.

Крок - 9
10

А самі помістіть глибоку каструлю зі злегка підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Киньте в киплячу воду трохи підмерзлі пельмені і перемішайте, щоб вони між собою не злиплися.

Крок - 10
11

Відварюйте пельмені на середньому вогні до тих пір, поки вони не спливуть наверх. Не кип'ятіть занадто довго, або вони будуть перевареними і бляклими! Потім за допомогою шумівки дістаньте відварені пельмені і за бажанням присмажте у великій кількості оливкової олії на сковороді до золотистої скоринки.

Крок - 11
12

Подавайте готові пельмені зі сметаною, посипавши дрібно нарізаним кропом.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -
Картопля в горщиках - покроковий рецепт, фото 1 Картопля в горщиках 55 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Яєчня бовтанка - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня бовтанка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Шоколадне безе - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадне безе 75 4 3 з 5 - детальніше -
Вишневий джем з вишні - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий джем з вишні 60 1 2 з 5 - детальніше -