Сьогодні розповімо вам, як зробити гарні пельмені з нуля. Знаємо, що це забирає багато часу, але немає нічого кращого, ніж домашні пельмені. Цей рецепт подарує вам найароматніші і соковиті пельмені "смачні вушка".
Просійте в глибоку миску борошно і додайте трохи солі. Ретельно перемішайте сипучі інгредієнти, потім влийте воду кімнатної температури. Використовуйте палички для їжі або кухонний вінчик, щоб розмішати акуратно вміст, в той час як будете додавати воду. Зберіть всю муку разом і перетворіть її в тісто. Замісіть тісто протягом 5-6 хвилин або до однорідного стану. Накрийте і залиште на 20 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, ще раз вимісіть тісто близько 5 хвилин. Накрийте його злегка вологим рушником і залиште на 1 годину. Причина, по якій ми замішуємо його двічі, полягає в тому, щоб допомогти виробити білок. Це забезпечить відмінну текстуру теіста для майбутніх пельменів.
Під час очікування ви можете зробити начинку. Пропонуємо створити її з використанням селери. Отже, в глибоку миску помістіть свинячий фарш, подрібнену селеру і трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі.
Тепер залийте в миску соєвий соус, трохи додайте устричного соусу і рослинного масла. Потім посоліть вміст, вбийте куряче яйце, додайте заздалегідь підготовлене часниково - імбирне пюре. Розмішайте все протягом 6-8 хвилин, до утворення однорідної густої начинки. Поставте начинку в холодильник, і перевірте тісто.
Воно повинно вже бути більш м'яким і еластичним. Тепер прийшов час розділити тісто на безліч маленьких і рівних шматочків. Покладіть тісто на обробну дошку і посипте борошном, щоб запобігти липкість. Розкачайте тісто в товстий шматок. Потім наріжте його на товсті смужки. Переконайтеся, що ви вимірюєте це так, щоб смуги отримали однакову товщину.
Як тільки ви закінчите, вирівняйте їх разом в одну лінію. Розріжте на дрібні шматочки. Накрийте часточки тіста злегка вологим рушником, і залиште на нетривалий час. Візьміть один шматок тіста і сгладьте його рукою. За допомогою качалки розкачайте шматок тіста в тонкий невеликий коржик.
Візьміть трохи м'ясної начинки і покладіть на корж. Складіть корж з тіста навпіл і притисніть його трохи. Натисніть обидві сторони до середини і закріпіть краї. Підсильте це тільки, щоб упевнитися, що вони не розкриються при вариві. У вас повинні утворитися красиві пельмені в формі «вушка».
У глибокий сотейник налийте трохи олії і відправте на плиту. Потрібно, щоб масло покрило дно. Покладіть в гаряче масло і обсмажуйте на середньому вогні. Зачекайте хвилину або 2, потім додайте трохи води. Накрийте ємність кришкою і нехай варитися, поки вся вода не зникне.
Якщо ваша кришка може бути повністю закрита, залиште невеликий зазор, щоб виходила пара. Як тільки вся рідина випарується, перевірте дно кожної пельменькі, щоб побачити колір. Якщо це гарний і золотисто-коричневий відтінок, ви можете викласти пельмені «смачні вушка» на блюдо і подавати з улюбленим соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти