Відмінне керівництво по приготуванню сибірських пельменів з нуля. Тісто можна використовувати як для варених пельменів, так і для смаження. Обгортки для пельменів з тіста ніжні і тонкі, з шовковистим присмаком.
Засипте борошно в велику миску. Влийте воду в миску з борошном, змішуючи їх разом паличками для їжі або ложкою.
Коли вода змішається з борошном, посипте борошном обидві руки і почніть замішувати тісто. Тісто буде досить жорстким, і його легко можна буде підняти з миски, не прилипне до дна. Коли тісто сформується, знову посипте робочу поверхню борошном. Перекладіть тісто на робочу поверхню і продовжуйте місити його, поки воно не стане гладким, близько 10 хвилин.
Посипте дно великої миски борошном і перенесіть в неї тісто. Накрийте миску вологим кухонним рушником і кришкою (або поліетиленовою плівкою). Залиште тісто на 2 години. Ви можете залишити тісто довше, від 4 до 5 годин.
Після відпочинку тісто буде розм'якшеним і буде мати гладку текстуру. Посипте робочу поверхню і руки додатковим борошном і перенесіть тісто знову на поверхню. Кілька разів замісіть тісто ще 3-5 хвилин, поки воно не затвердіє знову. Залиште тісто ще на 30 хвилин (або довше). За цей час ви можете приготувати м'ясну начинку для пельменів.
Знову протріть робочу поверхню і перенесіть на неї тісто. Відріжте 1/6 тіста і помістіть інше назад у велику миску. Накрийте його вологим кухонним рушником. Розкачайте відокремлене тісто в довгу паличку діаметром від 2,5 до 3 сантиметрів. Використовуйте ніж, щоб нарізати тісто приблизно на 12 невеликих шматків, кожне з яких важить від 12 до 14 грамів.
Знову протріть робочу поверхню борошном. Візьміть один шматок тіста і притисніть його качалкою в диск. Спробуйте розкачати його так, щоб край був тонше центру. Обгортка повинна мати товщину близько 1, а діаметр повинен становити близько 7 сантиметрів. Це нічого, якщо обгортка буде не ідеально кругла.
Починаючи з цього моменту, ви повинні працювати якомога швидше, тому що обгортки з тіста швидко висихають. І якщо це станеться, вам буде дуже важко запечатати пельмені пізніше. Якщо обгортки будуть готові, ви починаєте складати пельмені.
Покладіть трохи раніше приготовленої м'ясної начинки в центр обгортки з тіста. Утримуючи тісто однією рукою, закріпіть краї іншою рукою. Будьте обережні, коли ви стискаєте краї разом, щоб запечатати пельмені, не дозволяйте начинці торкатися області ущільнення. Після складання знову натисніть край, щоб добре запечатати.
Покладіть підготовлені пельмені на робочу поверхню і таким же чином працюйте з іншим тістом. Намагайтеся загортати і готувати пельмені невеликими партіями (від 20 до 25 пельменів за раз).
Доведіть до кипіння велику каструлю з водою. Обережно покладіть пельмені по одному в воду. Використовуйте велику шумовку, щоб обережно і безперервно розмішувати воду, поки вода знову не закипить, щоб пельмені не прилипали до дна протягом приблизно 1 хвилини. Налаштуйте температуру так, щоб вода була в точці кипіння, але не вирувала занадто сильно.
Коли пельмені спливуть на поверхню, продовжуйте варити, поки вони не наповняться повітрям і не набухнуть, а тісто не стане прозорим, приблизно 1 хвилину. Негайно перенесіть всі зварені сибірські пельмені на тарілку і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти