Віденське печиво - ідеальне частування для весни і літа, з маслянистою скоринкою, м'якою начинкою з варення всередині і хрусткою крихтою зверху.
Розігрійте духовку до 180 градусів. У миску покладіть попередньо нарізане невеликими кубиками вершкове масло, засипте цукор і збийте за допомогою міксера, до однорідної маси.
Далі розбийте в миску куряче яйце, залийте так само оливкове або рослинне масло і ванільний екстракт. Продовжуйте збивати міксером, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі додайте в миску ложкою розпушувач для тіста і засипте порційно заздалегідь просіяне борошно, продовжуйте все перемішувати, до однорідного стану і утворення тіста. Далі змішайте суміш злегка посипаними борошном руками, щоб сформувати тісто.
Окропіть квадратний (можна використовувати будь-який) деко для випічки розміром приблизно 25 см рослинним маслом. Викладіть половину підготовленого тіста на деко, рівномірно розподіливши по всьому дну. Зверху створіть виделкою трохи проколів.
Зверху тіста рівномірно викладіть варення з чорної смородини. Ви можете в принципі використовувати варення по своєму смаку, але бажано, щоб воно було більш густе.
З рештою тіста змішайте просіяне борошно (залишене заздалегідь) і натріть пальцями до утворення м'якушки. Посипте поверх варення на коржі підготовлену крихту. Надішліть деко з вмістом в попередньо розігріту духовку і випікайте приблизно 20 хвилин, поки випічка зверху не стане золотисто-коричневого кольору.
Дайте випічці охолонути хвилин 20, варення буде гарячим. Зверху просійте цукрову пудру. Потім за допомогою гострого ножа наріжте підготовлений корж невеликими, однаковими квадратами і подавайте класичне віденське печиво з варенням до обіднього столу. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти