Печиво «Смак маминого дитинства» - рецепт домашніх солоних крекерів до чаю. Крекери люблять багато хто, але магазинний продукт містить шкідливі для людського організму трансжири і інші добавки. Щоб не відмовлятися від улюбленої випічки, пропонуємо спекти печиво «Смак маминого дитинства» в домашніх умовах. Воно вийде навіть смачніше магазинного, і при цьому ви точно будете знати, що в ньому немає шкідливих компонентів.
Нагрійте воду до 35-40 градусів, додайте сухі дріжджі і перемішайте.
Просійте в миску борошно. Всипте сіль, цукор, харчову соду і розпушувач для тіста. Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.
Влийте рослинне масло (за бажанням можна замінити розтопленим вершковим). Додайте в тісто воду з дріжджами і перемішайте до однорідності.
Спочатку перемішуйте ложкою або кухонною лопаткою, а потім місіть руками. Має вийти щільне, але м'яке і еластичне тісто. Накрийте його тканиною і залиште в теплі на 1 годину.
Через годину тісто для печива вдвічі збільшиться в об'ємі. Місіть його руками протягом 1 хвилини. Розділіть тісто навпіл для зручності розкочування. Кожну половинку присипайте борошном і розгортайте в тонкий пласт.
Формочкою виріжте з тіста печиво. Сірником зробіть в ньому дірочки, як у справжніх крекерах.
Змішайте трохи рослинного масла з водою і змастіть печиво зверху, а потім присипте сіллю. Перекладіть заготовки на деко і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Готове печиво «Смак маминого дитинства» вийміть з духовки, остудіть і перекладіть на тарілку. І зовні, і за смаком воно нагадує класичні солоні крекери. Печиво хрустке і дуже смачне. Зберігайте його в герметичній банці або контейнері. Термін придатності - 4 тижні. Смачного!
Випадкові рецепти