Різдвяне печиво - це просте в приготуванні традиційне пісочне печиво на Різдво і новорічні свята. Щоб наше домашнє різдвяне печиво вийшло ідеально, потрібно пам'ятати про декілька речей. Пісочне тісто потрібно добре остудити - тоді його можна буде легко розкачати. Якщо ви поспішаєте, можна покласти тісто в морозилку на 20 хвилин. Ви також можете приготувати печиво напередодні. Також можна заздалегідь приготувати сире тісто для пісочного печива і заморозити його, після розморожування просто розкачати і вирізати.
Якщо вам не подобаються імбирні пряники, таке пісочне, маслянисте різдвяне печиво може стати відмінною ідеєю на Різдво. Пісочне печиво завжди успішно, рекомендуємо і отримуємо задоволення. Отже, приступайте вже до приготування пісочного печива. Просіяне борошно і цукор розітріть з холодним вершковим маслом (масло повинно бути дрібними шматочками), потім додайте яєчні жовтки. Все з'єднайте і швидко замісіть в кулю.
Загорніть підготовлене тісто в харчову плівку і відправте на кілька годин в холодильник або на 20-25 хвилин в морозильну камеру (ви також можете приготувати тісто напередодні і зберігати в холодильнику).
Після закінчення цього часу викладіть тісто на стіл і за допомогою качалки розкачайте його (товщиною близько 5 мм) на присипаній борошном стільниці.
Використовуючи спеціальну форму для формування печива, акуратно виріжте печиво бажаної форми. Розкладіть фігури з тіста на застелений пергаментним папером деко. Надішліть деко в духовку (заздалегідь розігріту) і випікайте при 200 градусах приблизно 8-10 хвилин.
Рекомендується перевернути деко в середині процесу приготування, щоб печиво пропікалося рівномірно. Пісочне печиво буде готове, як тільки стане золотистим з боків. Гарячі печеньки занадто м'які і ніжні, щоб витягнути їх з дека - зачекайте кілька хвилин, щоб вони охололи. Охолоджене різдвяне печиво готове до прикраси - воно може бути заморожене або покрите шоколадною глазур'ю. Печеньки з пісочного тіста смачні і без начинки.
Випадкові рецепти