Укр
Рус
Печиво Випічка Литовська кухня

Печиво домашнє

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

884 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Печиво домашнє - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня, Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Що таке печиво, думаю розповідати не потрібно нікому. Цими невеликими шматочками печеного солодкого тіста люблять ласувати не тільки діти, а й дорослі. Думаю, навряд чи знайдеться сім'я, вдома якої не відбувається ритуал чаювання. Ось саме для тих, хто любить влаштовувати смачне застілля для своїх домашніх, завжди стоїть завдання, що смачненького придумати до чаю. У будь-якому магазині від асортименту кондитерських виробів очі розбігаються, але на будь-якому столі бажаним гостем завжди буває печиво домашнє, особливо, якщо в будинку - діти. Тому, не лінуйтеся, адже смачне печиво, зроблене своїми руками - це лакомство для всієї родини, а з рецептом ми вам допоможемо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печиво домашнє" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири29.2 гр.
  • Вуглеводи49.7 гр.
  • Калорії486 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо вам потрібно спекти печиво на швидку руку, для цього є абсолютно нехитрі рецепти, хоча завжди можна попрацювати над оформленням виробів і тоді печенюшки будуть більш святковими. Печиво домашнє, можна сказати, швидкий і недорогий десерт, хоча смак нітрохи не поступається покупному, та й процес готування абсолютно нескладний і не займе багато часу. Відразу хочу відзначити, що всі інгредієнти для випічки повинні бути кімнатної температури. Тому вершкове масло, яке нам знадобиться, варто дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно було м'яким. Загалом, викладаємо вершкове масло в глибоку миску і розминаємо за допомогою міксера пару хвилин, до кремоподібного стану.

Крок - 1
02

Потім засипаємо цукрову пудру і перемішуємо ще міксером до однорідної маси.

Крок - 2
03

Після цього додаємо екстракт ванілі, який потрібен для того, щоб урізноманітнити смак печива, і збиваємо масу міксером протягом 12 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер перемішуємо ще кулінарно. лопаткою і засиgаючи поступово борошно, змішуємо тісто за допомогою лопатки.

Крок - 4
05

Далі поміщаємо м'яке і некруте тісто в кондитерський мішок на кінчику якого зірочка з отвором в 1 см. Деко закриваємо пергаментним папером, щоб печиво не прилипло до форми. З тіста формуємо на пергамент печиво і поміщаємо деко з виробами в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Ні в якому разі не ставимо печиво в холодну духовку, інакше воно не підніметься.

Крок - 5
06

Випікаємо протягом 10-12 хвилин. Краще вийняти деко з духовки, як тільки печиво ледь зарум'яниться, інакше воно може затвердіти. Дамо виробам повністю охолонути на охолоджуючій підставці і печиво домашнє подаємо на стіл. Раптом на вашому столі після чаювання ще залишаться ласощі, зберігайте їх в жерстяних коробках або пластикових контейнерах, перекладаючи пергаментним папером. Якщо вам сподобався наш рецепт, беріть собі на озброєння і готуйте в принципі з простого набору продуктів кондитерський шедевр.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Зрази з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з сиром 60 4 4 з 5 - детальніше -
Гаспачо з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з полуницею 40 3 2 з 5 - детальніше -