Що таке печиво, думаю розповідати не потрібно нікому. Цими невеликими шматочками печеного солодкого тіста люблять ласувати не тільки діти, а й дорослі. Думаю, навряд чи знайдеться сім'я, вдома якої не відбувається ритуал чаювання. Ось саме для тих, хто любить влаштовувати смачне застілля для своїх домашніх, завжди стоїть завдання, що смачненького придумати до чаю. У будь-якому магазині від асортименту кондитерських виробів очі розбігаються, але на будь-якому столі бажаним гостем завжди буває печиво домашнє, особливо, якщо в будинку - діти. Тому, не лінуйтеся, адже смачне печиво, зроблене своїми руками - це лакомство для всієї родини, а з рецептом ми вам допоможемо.
Якщо вам потрібно спекти печиво на швидку руку, для цього є абсолютно нехитрі рецепти, хоча завжди можна попрацювати над оформленням виробів і тоді печенюшки будуть більш святковими. Печиво домашнє, можна сказати, швидкий і недорогий десерт, хоча смак нітрохи не поступається покупному, та й процес готування абсолютно нескладний і не займе багато часу. Відразу хочу відзначити, що всі інгредієнти для випічки повинні бути кімнатної температури. Тому вершкове масло, яке нам знадобиться, варто дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно було м'яким. Загалом, викладаємо вершкове масло в глибоку миску і розминаємо за допомогою міксера пару хвилин, до кремоподібного стану.
Потім засипаємо цукрову пудру і перемішуємо ще міксером до однорідної маси.
Після цього додаємо екстракт ванілі, який потрібен для того, щоб урізноманітнити смак печива, і збиваємо масу міксером протягом 12 хвилин.
Тепер перемішуємо ще кулінарно. лопаткою і засиgаючи поступово борошно, змішуємо тісто за допомогою лопатки.
Далі поміщаємо м'яке і некруте тісто в кондитерський мішок на кінчику якого зірочка з отвором в 1 см. Деко закриваємо пергаментним папером, щоб печиво не прилипло до форми. З тіста формуємо на пергамент печиво і поміщаємо деко з виробами в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Ні в якому разі не ставимо печиво в холодну духовку, інакше воно не підніметься.
Випікаємо протягом 10-12 хвилин. Краще вийняти деко з духовки, як тільки печиво ледь зарум'яниться, інакше воно може затвердіти. Дамо виробам повністю охолонути на охолоджуючій підставці і печиво домашнє подаємо на стіл. Раптом на вашому столі після чаювання ще залишаться ласощі, зберігайте їх в жерстяних коробках або пластикових контейнерах, перекладаючи пергаментним папером. Якщо вам сподобався наш рецепт, беріть собі на озброєння і готуйте в принципі з простого набору продуктів кондитерський шедевр.
Випадкові рецепти