Укр
Рус
Печінковий торт Другі страви Українська кухня

Печінковий торт з морквою

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

2590 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Печінковий торт з морквою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Страви з печінкою досить популярні в українських сім'ях, а багатошарова печінка - важлива частина національної української кухні. Ця страва зазвичай служить стартером на різних урочистостях і часто присутня на слов'янських весільних столах. Печінковий торт з морквою, який ми готуємо сьогодні, обов'язково змусить вас приготувати його ще раз. Він має м'яку і соковиту начинку з цибулі-моркви, яка відмінно поєднується з печінкою. Крім того, страва виглядає чудово і, безсумнівно, стане центральною частиною вашого столу!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печінковий торт з морквою" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи9.4 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почнемо приготування цієї непростої в приготуванні, але дуже смачної страви. У глибоку миску по черзі розбийте курячі яйця, потім долийте молоко (високої жирності).

Крок - 1
02

Далі додайте в миску спеції, які підходять до рецептів з печінки і засипте поступово просіяне борошно. За допомогою вінчика або міксера розмішайте вміст миски до утворення однорідної сметаноподібної маси.

Крок - 2
03

Потім ретельно промийте (можна навіть заздалегідь замочити в холодній воді на деякий час) курячу печінку. Наріжте невеликими шматками і кілька разів пропустіть через м'ясорубку до утворення густої печінкової суміші.

Крок - 3
04

Тепер залийте утворену суміш з печінки в миску з раніше підготовленою борошняною масою, рясно посоліть, залийте трохи рослинного масла і, при необхідності додавши борошно, ретельно все перемішайте до однорідної густої маси.

Крок - 4
05

Далі виберіть невелику антипригарну сковорідку з таким діаметром дна, які в подальшому і будуть млинці з печінки. Отже, помістіть сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально нагрійте.

Крок - 5
06

Потім залийте в гаряче масло печінкову суміш і, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності, обсмажуйте по кілька хвилин з обох сторін. Повинні вийти не дуже тонкі млинці з печінки. Смажте до закінчення всієї печінкової маси.

Крок - 6
07

Далі очистіть від лушпиння цибулю і наріжте невеликими кубиками. Звільніть від шкірки моркву і натріть на крупній тертці. Помістіть сковорідку на плиту, налийте в неї рослинну олію і обсмажте подрібнені овочі, трохи присоливши і накривши кришкою, до золотистості лука, близько 12 хвилин.

Крок - 7
08

Тепер в глибоку миску висипте сметану (можна використовувати майонез домашній), додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Потім додайте нашатковану зелень петрушки і кропу і ретельно все перемішайте.

Крок - 8
09

Ну що, настав час приготування самого торта. Для цього, викладіть печінковий корж на обробну дошку, промажте тонким шаром сметанної суміші. Далі викладіть морквяно-цибулеву начинку і накрийте наступним коржем. Продовжуйте промащувати, до закінчення всіх коржів, закінчивши сметанним шаром.

Крок - 9
10

Потім прикрасьте верхній змащений млинець нашаткованою зеленою цибулею і вареним білком і жовтком (акуратно виклавши в довільному вигляді). Можна ще з болгарського, оранжевого перцю вирізати красиві фігури для прикраси (в нашому випадку бантик). Печінковий торт з морквою готов. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Американські пончики - покроковий рецепт, фото 1 Американські пончики 75 3 3 з 5 - детальніше -
Смачна квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1 Смачна квашена капуста 45 1 3 з 5 - детальніше -