Страви з печінкою досить популярні в українських сім'ях, а багатошарова печінка - важлива частина національної української кухні. Ця страва зазвичай служить стартером на різних урочистостях і часто присутня на слов'янських весільних столах. Печінковий торт з морквою, який ми готуємо сьогодні, обов'язково змусить вас приготувати його ще раз. Він має м'яку і соковиту начинку з цибулі-моркви, яка відмінно поєднується з печінкою. Крім того, страва виглядає чудово і, безсумнівно, стане центральною частиною вашого столу!
Отже, почнемо приготування цієї непростої в приготуванні, але дуже смачної страви. У глибоку миску по черзі розбийте курячі яйця, потім долийте молоко (високої жирності).
Далі додайте в миску спеції, які підходять до рецептів з печінки і засипте поступово просіяне борошно. За допомогою вінчика або міксера розмішайте вміст миски до утворення однорідної сметаноподібної маси.
Потім ретельно промийте (можна навіть заздалегідь замочити в холодній воді на деякий час) курячу печінку. Наріжте невеликими шматками і кілька разів пропустіть через м'ясорубку до утворення густої печінкової суміші.
Тепер залийте утворену суміш з печінки в миску з раніше підготовленою борошняною масою, рясно посоліть, залийте трохи рослинного масла і, при необхідності додавши борошно, ретельно все перемішайте до однорідної густої маси.
Далі виберіть невелику антипригарну сковорідку з таким діаметром дна, які в подальшому і будуть млинці з печінки. Отже, помістіть сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально нагрійте.
Потім залийте в гаряче масло печінкову суміш і, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності, обсмажуйте по кілька хвилин з обох сторін. Повинні вийти не дуже тонкі млинці з печінки. Смажте до закінчення всієї печінкової маси.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і наріжте невеликими кубиками. Звільніть від шкірки моркву і натріть на крупній тертці. Помістіть сковорідку на плиту, налийте в неї рослинну олію і обсмажте подрібнені овочі, трохи присоливши і накривши кришкою, до золотистості лука, близько 12 хвилин.
Тепер в глибоку миску висипте сметану (можна використовувати майонез домашній), додайте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Потім додайте нашатковану зелень петрушки і кропу і ретельно все перемішайте.
Ну що, настав час приготування самого торта. Для цього, викладіть печінковий корж на обробну дошку, промажте тонким шаром сметанної суміші. Далі викладіть морквяно-цибулеву начинку і накрийте наступним коржем. Продовжуйте промащувати, до закінчення всіх коржів, закінчивши сметанним шаром.
Потім прикрасьте верхній змащений млинець нашаткованою зеленою цибулею і вареним білком і жовтком (акуратно виклавши в довільному вигляді). Можна ще з болгарського, оранжевого перцю вирізати красиві фігури для прикраси (в нашому випадку бантик). Печінковий торт з морквою готов. Смачного!
Випадкові рецепти