Така прекрасна закусочна страва, як печінковий торт, давно полюбилася гурманами. Ця страва досить оригінальна і дуже красиво виглядає на будь-якому застіллі, а головною її особливістю є те, що з печінки роблять певне тісто і печуть коржі. Так і виходить, що страва подається у вигляді торта. Насичений печінковий смак стає більш ніжним і відмінно доповнюється парочкою простих інгредієнтів, які входять до складу цієї страви. Пропонуємо вашій увазі рецепт простого печінкового торта, який урізноманітнює ваше повсякденне меню, а також прикрасить святковий стіл.
Перш ніж почати приготування нашого печінкового торта, слід підготувати печінку. В даному рецепті рекомендуємо використовувати печінковий асорті і придбати потроху курячої, свинячої і яловичої печінки. Бажано звичайно ж, купувати свіжу печінку, чи не заморожену. Отже, гарненько миємо цей продукт кілька разів, а потім нарізаємо невеликими шматочками, щоб потім легше було працювати блендеру.
Після цього відправляємо печінку в глибоку ємність і заливаємо молоком. Якщо у вас немає молока, то печінку потрібно вимочити хоча б в воді. Відставляємо печінку в сторону, нехай вона поки настоюється в молоці, за допомогою якого з неї виходить гіркота і вона стає набагато м'якше і ніжніше.
Самі тим часом займемося іншими процесами. Цибулю чистимо від лушпиння та дрібно нарізаємо. Моркву теж чистимо від шкірки, миємо й натираємо на крупній тертці. Тепер обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності, тобто поки овочі не стануть м'якими і не знайдуть характерний золотистий колір.
Також можна відразу приготувати нашу намазку для торта. Для цього в окрему ємність викладаємо майонез. Миємо зелень і дрібно її шаткуємо, додаємо в майонез. Сюди ж додаємо очищений від лушпиння і пропущений через чеснокодавку часник. Все це перемішуємо до однорідності. Намазка готова.
Ну а тепер займемося найголовнішим завданням, а саме приготуванням так званих коржів для торта. Для цього дістаємо печінку з молока, можна ще раз промити і гарненько відцідити або промокнути паперовими рушниками, щоб позбутися від зайвої вологи. Тепер перебиваємо печінку за допомогою блендера або кухонного комбайна. У нас виходить печінкова маса ніжної текстури і досить рідкої консистенції.
Сюди ми розбиваємо яйця, додаємо сметану, солимо, перчимо, а також засипаємо борошно і все ретельно перемішуємо вінчиком до отримання однорідності. Це і буде наше тісто.
За консистенцією воно повинно нагадувати тісто для оладок, тільки трохи рідше. Отже, після цього ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. Коли вона прогріється, наливаємо трохи нашого тіста і акуратно розрівняємо лопаткою по всій поверхні сковорідки.
Обсмажуємо такий млинець з кожного боку по 1,5-2 хвилини на середньому вогні, поки вони не підрум'яняться, після чого знімаємо. У нас повинні вийти печінкові млинці товщиною приблизно 7-8 мм.
Коли всі печінкові коржі будуть готові, дамо їм трохи охолонути, а потім приступимо до формування торта. На тарілку викладаємо перший корж і перемащуємо його приготовленим заздалегідь намазуванням з майонезу, часнику і зелені.
Зверху викладаємо пасеровані цибулю з морквою. Занадто великий шар класти не потрібно. Накриваємо наступним коржем і повторюємо процедуру.
Оптимальна висота для печінкового торта - це 5-6 коржів. Зверху можна прикрасити торт зеленню. Перед подачею дамо страві настоятися пару годин, щоб коржі встигли просочитися. Печінковий торт простий - це відмінний варіант смачно нагодувати домочадців за обіднім столом або пригостити гостей. Ніжний, м'який, але ситний і дуже смачний печінковий торт, приготований за цим нескладному рецептом, це вдалий варіант використовувати такий продукт, як печінка, для створення справжнього делікатесу.
Випадкові рецепти