Якщо вам подобається печінковий паштет, прийшов час готувати його вдома. Це набагато простіше, ніж ви думаєте, і це чудово. Ви також можете налаштувати приготований печінковий паштет з яловичої печінки по своєму смаку і навіть заморозити.
Для початку очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її великими скибочками.
Нагрійте трохи топленого вершкового масла або оливкової олії в сковороді на середньому вогні і засипте в неї нарізану цибулю. Накрийте сковороду кришкою і періодично помішуючи, смажте овоч до його розм'якшення. Коли цибуля підрум'яниться (близько 15 хвилин), вийміть її зі сковороди і покладіть на тарілку, щоб вона охолола до кімнатної температури.
Далі добре промийте холодною водою, а потім наріжте великими кубиками яловичу печінку і покладіть в ту ж сковорідку з олією. Обсмажуйте печінку на середньому вогні, розмішуючи пару раз, щоб прожарити з усіх боків, але не надто, внутрішня частина продукту повинна бути трохи «вершковою». Це займе близько 4 хвилин. Вимкніть вогонь і почекайте, поки печінка охолоне.
Потім відправте обсмажену печінку, охолоджену цибуля, сіль, очищений від лушпиння часник і спеції в чашу міксера або кухонного комбайна і подрібніть на високій швидкості, до отримання бажаної консистенції. Можливо, вам доведеться відключити його пару раз, зібрати утворену масу, яка прилипає до стін, і продовжити збивання.
Перекладіть печінковий паштет з яловичої печінки в банку і зберігайте в холодильнику. Необов'язковий процес: розтопіть трохи вершкового масла і залийте в банку на паштет, щоб запечатати верх. Надішліть його назад в холодильник, щоб затвердіти. Дістаньте паштет з холодильника приблизно за 15 хвилин до вживання. Дуже добре поєднується така закуска зі свіжими тостами. Тримайте паштет в холодильнику близько 5 або 6 днів. Ви також можете створити паштет в більшій кількості, розподілити його в різні банки і заморозити їх.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти