Печінка теляча - найніжніша печінка, яку можна знайти в головному меню будь-якого ресторану. Дізнайтеся, як готують печінку телячу по-бразильськи в нашому покроковому рецепті.
При покупці телячої печінки уникайте темних тонів на продукті, слизових на дотик або сильно пахнучих. В першу чергу, необхідно звертати увагу на запах і забарвлення печінки. Печінка повинна бути досить гладкою, не мати будь-яких відмітин, засихання. Печінка обов'язково повинна бути щільна. Якщо на шматок печінки трохи натиснути в одному місці, поглиблення має швидко відновитися (це теж доводить свіжість). Печінка теляча не повинна бути занадто світлою або насичено темною. Так само дуже ретельно винюхуйте печінку. Запах свіжої печінки більш солодкуватий, а певна кислинка говорить про зіпсованість субпродукту. Теляча печінка має світло-коричневе або злегка червонувате забарвлення.
Отже, з ретельно обраної печінки видаліть мембрану зовні. Не розрізаючи занадто багато печінки, відріжте будь-які помітні труби, використовуючи кухонні ножиці або гострий ніж. Якщо видалити пробірки і мембрану, залишивши великі отвори в печінці, вам буде простіше готувати, якщо розрізати її на дрібні шматочки. Отже, наріжте печінку довільно (як вам зручно і подобається). Складіть шматки печінки в миску на час.
Помістіть велику сковороду на плиту, укладіть в неї вершкове масло (нарізане кубиками) і розтопіть на середньому вогні. Покладіть в гаряче масло шматки печінки, приперчіть чорним меленим перцем і посоліть. Обсмажте телячу печінку, до легкого коричневого відтінку з обох сторін.
Важливо не пересмажувати печінку, інакше вона стане еластичною і зернистою. Як і стейк, печінку найкраще швидко обсмажити. Обсмажуйте близько 2 хвилин з кожного боку, поки вони не підрум'яняться зовні і просто приготуються до кінця. Готову печінку телячу по-бразильськи подавайте до столу, поклавши на тарілку і полив розтопленим вершковим маслом зі сковороди.
Випадкові рецепти