У кожного повинен бути рецепт печива з шоколадною крихтою. Це одна з випічок, яка стане в нагоді на всі випадки життя. Печиво з шоколадною крихтою порадує діточок за святковим столом, побалує несподіваних гостей або просто прикрасить зимовий холодний вечір.
В першу чергу включіть на розігрів духовку до 180 градусів і застеліть пергаментним папером (він знадобиться трохи пізніше). Тепер викладіть плитку темного (можна використовувати і молочний) шоколаду на обробну дошку і за допомогою гострого ножа подрібніть її до крихти. Але сильно не дрібніть, залиште шоколад у вигляді маленьких шматочків. Подрібнений шоколад помістіть в миску.
Потім в іншу миску покладіть заздалегідь нарізане невеликими шматками вершкове масло і засипте тростинний цукор.
Потім додайте в миску порошок коричневого цукру (можна використовувати цукрову пудру) і кухонною лопаткою ретельно все перемішайте, до утворення однорідної пишної маси.
Тепер розбийте в миску куряче яйце, залийте трохи екстракту ванілі і вже вінчиком або міксером добре все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.
Далі засипте в миску харчову соду, трохи присоліть і, підсипаючи поступово просіяне борошно, вимісіть досить густе, але еластичне тісто. Потім додайте в миску раніше підготовлені крихти шоколаду і ще раз все добре перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер викладіть утворене тісто на харчову плівку, акуратно загорніть в неї і розкачайте в невеликій рулет. Помістіть рулет в плівці в холодильник приблизно на 20-25 хвилин.
Потім викладіть рулет на обробну дошку, розгорніть плівку і за допомогою гострого ножа розріжте тісто на круглі заготовки (таблетки). Помістіть утворені заготовки з тіста на попередньо застелений пергаментним папером деко і відправте в заздалегідь розігріту духовку, приблизно на 10 хвилин.
Готове печиво з шоколадною крихтою викладіть спочатку на решітку, щоб трохи охолодити, а потім покладіть на гарне блюдо і подавайте до столу. Така випічка смачна як в теплом (шоколад в такому випадку м'який), так і в холодному вигляді.
Випадкові рецепти