Є прекрасний варіант нагодувати дитину не тільки смачним і красивим печивом, але і корисним. Домашнє печиво ведмедики стане прекрасною альтернативою навіть магазинним ведмедикам «Барні».
Покладіть трохи підтале вершкове масло і засипте цукрову пудру в миску. Перемішайте за допомогою гумової кухонної лопатки. Додайте так само в миску яєчний жовток і добре перемішайте кухонним вінчиком.
Далі додайте в миску ванільне масло і ще раз ретельно все перемішайте.
Розділіть підготовлену суміш на дві частини. Просійте і додайте так само в миску з однією частиною тіста пшеничне борошно для випічки і какао, перемішайте до утворення однорідної маси (тіста). В іншу додайте просто борошно. Оберніть тісто липкою плівкою і залиште в холодильнику на 1 годину.
Далі розкачайте тісто в пласт товщиною близько 3 мм, потім знову охолодіть в холодильнику. Охолодження дуже важливо, тісто буде правильно і красиво вирізатися.
Відкрийте охолоджене тісто і виріжте за допомогою спеціальної форми печиво у вигляді голови ведмедя. Можна використовувати лист алюмінію замість формочки для печива і зробити її овальної. Овальні форми роблять печиво більш схожим на тварин.
Після нарізки викладіть кожну частину на застелений пергаментом деко і приготуйте з дрібних деталей тіста панди і ведмедів. Для чорних очей використовуйте тісто з какао. Для щік, додайте трохи рожевого харчового барвника до простого тіста.
Перед запіканням охолодіть підготовлені заготовки печива в холодильнику близько 30 хвилин. Потім відправте лист в розігріту духовку і випікайте в попередньо розігрітій духовці (160 градусів) протягом 15 хвилин. Якщо печиво стає занадто коричневим, накрийте його алюмінієвою фольгою.
Готове печиво ведмедики охолодіть на кулері для торта. Додайте лимонний сік в цукрову пудру, щоб зробити глазур. Досить трохи лимонного соку, додайте тільки кілька крапель кожен раз і зробіть глазур досить густою. Коли печиво повністю охолоне, покладіть глазур в кондитерський пакет і вичавіть у вигляді очей на печиво.
Випадкові рецепти