Сьогодні класичний рецепт печива хмиз - на жовтках і вершках. Смажені печеньки, тонкі, хрусткі і, хоча калорійні, але це дуже смачно. Поруч з пончиками, це, напевно, друге лакомство, яке потрібно з'їсти відразу.
Насипте в миску борошно, цукрову пудру, сіль і ретельно перемішайте. В середині борошна створіть поглиблення і вилийте туди жовтки, горілку і вершки. Додавайте все поступово, тому що утворене тісто має мати консистенцію як для домашньої пасти: густе, дуже компактне, злегка тверде.
Змішайте тісто в твердий, компактний стан - спочатку вимішуючи інгредієнти ложкою, а коли вони вже з'єднаються в ком, замісіть руками, поки воно не стане однорідним і компактним.
Таке тісто тепер потрібно збити - наприклад, використовуючи качалку або енергійно кидаючи його на дошку протягом як мінімум 5 хвилин, і фактично, поки ви не побачите бульбашки повітря після підкидання. Таке дроблення тыста пізніше вплине на хрусткість печива, тісто добре набухає і зростає під час смаження.
Після цих 5 енергійних хвилин «збивання» тісто чітко поміняє свою консистенцію, воно стане м'яким і приємним, але більш компактним і не прилипає до руки. Далі за допомогою качалки якомога тонко розкачайте підготовлене тісто на злегка посипаній борошном дошці.
Розріжте розкачане тісто на смужки будь-якої довжини, але досить вузькі (наприклад, 2 х 10 см або 3 х 10 см). Розріжте кожну смугу посередині, роблячи один розріз ножем точно по центру уздовж довгого краю.
Через цей отвір протягніть один край смужки тіста і утворіть певну спіраль.
Покладіть підготовлені спіральки з тіста в заздалегідь закип'ячене рослинне масло в глибокій каструлі, і як тільки печиво утворить золотисту скоринку, переверніть його шумівкою. Трохи смажте з обох сторін - вони смажаться дуже швидко, і все йде досить гладко.
Смажене печиво викладіть на застелену папером тарілку або на металеву решітку, під якою укладено паперовий рушник і залиште остигати. І так до тих пір, поки все печиво хмиз не будуть обсмажене. Остудіть, усипте цукровою пудрою і насолоджуйтеся.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти