Укр
Рус
Хворост Випічка Українська кухня

Печиво хмиз

( 4.8667 4 530 30 оцінок)

3567 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Печиво хмиз - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Сьогодні класичний рецепт печива хмиз - на жовтках і вершках. Смажені печеньки, тонкі, хрусткі і, хоча калорійні, але це дуже смачно. Поруч з пончиками, це, напевно, друге лакомство, яке потрібно з'їсти відразу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печиво хмиз" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири11.8 гр.
  • Вуглеводи42.5 гр.
  • Калорії318 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Насипте в миску борошно, цукрову пудру, сіль і ретельно перемішайте. В середині борошна створіть поглиблення і вилийте туди жовтки, горілку і вершки. Додавайте все поступово, тому що утворене тісто має мати консистенцію як для домашньої пасти: густе, дуже компактне, злегка тверде.

Крок - 1
02

Змішайте тісто в твердий, компактний стан - спочатку вимішуючи інгредієнти ложкою, а коли вони вже з'єднаються в ком, замісіть руками, поки воно не стане однорідним і компактним.

Крок - 2
03

Таке тісто тепер потрібно збити - наприклад, використовуючи качалку або енергійно кидаючи його на дошку протягом як мінімум 5 хвилин, і фактично, поки ви не побачите бульбашки повітря після підкидання. Таке дроблення тыста пізніше вплине на хрусткість печива, тісто добре набухає і зростає під час смаження.

Крок - 3
04

Після цих 5 енергійних хвилин «збивання» тісто чітко поміняє свою консистенцію, воно стане м'яким і приємним, але більш компактним і не прилипає до руки. Далі за допомогою качалки якомога тонко розкачайте підготовлене тісто на злегка посипаній борошном дошці.

Крок - 4
05

Розріжте розкачане тісто на смужки будь-якої довжини, але досить вузькі (наприклад, 2 х 10 см або 3 х 10 см). Розріжте кожну смугу посередині, роблячи один розріз ножем точно по центру уздовж довгого краю.

Крок - 5
06

Через цей отвір протягніть один край смужки тіста і утворіть певну спіраль.

Крок - 6
07

Покладіть підготовлені спіральки з тіста в заздалегідь закип'ячене рослинне масло в глибокій каструлі, і як тільки печиво утворить золотисту скоринку, переверніть його шумівкою. Трохи смажте з обох сторін - вони смажаться дуже швидко, і все йде досить гладко.

Крок - 7
08

Смажене печиво викладіть на застелену папером тарілку або на металеву решітку, під якою укладено паперовий рушник і залиште остигати. І так до тих пір, поки все печиво хмиз не будуть обсмажене. Остудіть, усипте цукровою пудрою і насолоджуйтеся.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тертий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Тертий пиріг 90 6 3 з 5 - детальніше -
Сливове повидло - покроковий рецепт, фото 1 Сливове повидло 240 1 2 з 5 - детальніше -
Салат з червоної риби шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з червоної риби шарами 60 5 3 з 5 - детальніше -