У світі є багато традиційного слов'янського печива, але немає кращого, ніж Горішки. Вони сформовані в міні-волоські горіхи, і мають приємний смак. Це дуже знакові частування, особливо ми їмо їх під час багатьох свят, таких як Різдво, Великдень та інші особливі події. Горішки складаються з двох абсолютно приголомшливих компонентів - печива з скоринкою і начинки.
У миску розбийте курячі яйця, засипте цукор і вміст перемішайте ретельно вінчиком.
Потім додайте розтоплене вершкове масло, переконайтеся, що воно не гаряче, і знову все перемішайте. Додайте трохи звичайного просіяного борошна і ретельно перемішайте, потім додайте ще трохи борошна і знову все ретельно змішайте, до однорідної рідкої маси.
Візьміть харчову соду, погасіть її яблучним оцтом (дайте трохи попузирітся), а потім додайте в раніше утворену суміш і ще раз добре перемішайте все разом.
Потім продовжуйте додавати трохи борошна за раз, змішуючи вміст миски і додаючи поступово борошно, поки ваше тісто не збереться. Тісто має вийти м'яким і еластичним, тому краще борошно додавати невеликими порціями.
Далі відірвіть трохи тіста від основного шматка і руками скачайте маленьку кульку. Вона повинна бути меншого розміру, ніж горіх. Використовуйте спеціальну вафельницу, у якій є прикріплення в формі печива (горішків), але ви можете використовувати будь-яку форму. Може у вас є спеціальна горішниця.
Отже, покладіть кожну підготовлений кульку з тіста в осередок горішниці, накрийте і випікайте від 1 до 3 хвилин. Вам необхідно буде повторити процес з іншими кульками, поки всі вони не будуть випечені. У деяких будуть краї, які вам потрібно буде усунути.
Залиште готові половинки печива, щоб повністю охололи. В якості начинки для майбутніх горішків можете використовувати будь-який обраний вами крем. В даному рецепті пропонуємо зупинити вибір на вареному згущеному молоці. Додайте за допомогою чайної ложки згущене молоко в середину кожної половини і закріпіть половинки разом, утворивши горішок, начинений згущеним молоком.
Відкладіть готову випічку, щоб ретельно просочилася, а потім подавайте м'яке і соковите печиво «горішки» до столу.
Випадкові рецепти