Апетитне, розсипчасте домашнє печиво навіває спогади з дитинства. Хвилясті печенюшки здаються такими оригінальними!
Покладіть в глибоку миску попередньо трохи розтоплене вершкове масло, нарізане невеликими кубиками. Збийте за допомогою міксера або кухонного вінчика вершкове масло кімнатної температури з цукром до повного перемішування.
Потім додайте в миску, підливаючи по черзі, курячі яйця по одному і продовжуйте збивати, до об'єднання інгредієнтів. Далі налийте в миску високої жирності вершки і знову ретельно все збийте, до утворення однорідної, більш рідкої маси.
Тепер додайте в миску до решти продуктів ванільний екстракт і харчову соду, попередньо погашену за допомогою оцту. Знову все гарненько перемішайте, до об'єднання продуктів.
Візьміть миску з просіяним заздалегідь борошном і зробіть в ній отвір посередині. Далі обережно вилийте підготовлену рідку масу в отвір борошна і почніть спочатку лопаткою, а потім руками замішувати вміст, до утворення досить густого тіста. Помістіть утворене тісто, укладене в миску і закрите кришкою або харчовою плівкою, в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Через 30 хвилин викладіть тісто на стіл і розділіть ножем приблизно на 6 частин (в залежності від кількості вашого тіста).
Потім обережно прикрутіть м'ясорубку до зручного, стійкого столу. Можна використовувати і електричну м'ясорубку, так навіть простіше, і почніть формувати майбутнє печиво. Протовкніть шматки розділеного раніше тіста через м'ясорубку, щоб створити бажану форму печиву (розмір визначаєте вже ви самі).
Після того, як все тісто буде використано, викладіть підготовлені заготовки з тіста на застелений пергаментним папером деко, покрийте їх сумішшю з збитого яєчного жовтка і молока і помістіть в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 30 - 35 хвилин.
Вийміть готове печиво, приготоване через м'ясорубку з духовки, помістіть на решітку для охолодження, нанесіть на випічку трохи кленового сиропу, потім посипте подрібненими фісташками і насолоджуйтеся результатом.
Випадкові рецепти