Укр
Рус
Печінковий торт Другі страви Українська кухня

Печінковий торт з молоком

( 4.9000 4 510 10 оцінок)
2655 - переглядів
60 хвилинпорцій - 4складність - 4 з 5
Печінковий торт з молоком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Приготувати печінковий торт - це завжди виграшний варіант і на святковий стіл, і порадувати домашніх смачною стравою за вечерею в колі сім'ї. Слід зазначити, що ця страва недорога, що немало важливо, проста в приготуванні, але ситна і дуже смачна. Для приготування використовується найчастіше яловича печінка, але ми сьогодні пропонуємо вам приготувати цей торт з курячої печінки, вона має трохи м'якшу структуру, а з додаванням молока, коржі для торта вийдуть особливо ніжними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печінковий торт з молоком" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири12.8 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії188 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ви здивуєтеся, наскільки простий рецепт приготування печінкового торта з молоком, але наскільки неймовірним вийде результат. Отже, для початку приділимо увагу найголовнішому інгредієнту, а саме курячій печінці. Її можна придбати в будь-якому магазині в свіжому або замороженому вигляді. У будь-якому варіанті потрібно просто замочити печінку в воді приблизно на годину, а потім витягти з води, віджати або просушити за допомогою паперових рушників і подрібнити блендером або ж пропустити через м'ясорубку.

Крок - 1
02

Лук очистити від лушпиння, помити і теж подрібнити разом з печінкою.

Крок - 2
03

У дану суміш розбити одне яйце, додати борошно, посолити, поперчити, а також влити 50 мл молока.

Крок - 3
04

Все це ретельно перемішати віночком - тісто для печінкових коржів готове. Тепер займемося їх випіканням. Робити це ми будемо на звичайній сковорідці, яку ставимо на вогонь, вливаємо трохи рослинного масла.

Крок - 4
05

На розігріту сковорідку наливаємо трохи тіста, все залежить від розміру вашої сковорідки, і розподіляємо тісто рівномірно по сковороді з допомогою лопатки.

Крок - 5
06

Тепер обсмажуємо коржі з обох сторін по 2-3 хвилини і знімаємо. Процедуру повторюємо, поки не використаємо все тісто.

Крок - 6
07

Тепер приготуємо ніжний прошарок для нашого торта. Приготуємо звичайне тісто для омлету. Для цього розбиваємо 3 яйця, солимо, перчимо і вливаємо 100 мл молока, все ретельно збиваємо вінчиком і печемо на сковороді тоненькі млинці.

Крок - 7
08

Після того, як головні етапи приготування печінкового торта виконані, переходимо до завершального. Зваримо круто 2 яйця, наріжемо помідор на дольки, а також наріжемо тоненькими кільцями маслини.

Крок - 8
09

Тепер займемося формуванням самого торта. На тарілку викладаємо корж і змащуємо його майонезом, зверху викладаємо яєчний млинець і також перемащуємо майонезом, потім викладаємо шар помідорів, далі знову печінковий корж і так повторюємо процедуру. Якщо тортик виходить занадто високим, можна з отриманої кількості коржів сформувати їх два.

Крок - 9
10

Верхній корж теж змащуємо майонезом і викладаємо півкільця помідора, розрізані на часточки яйця і колечка маслин. Прикрашаємо зеленню і відправляємо в холодильник просочитися на пару годин. Дістаємо наша страву і насолоджуємося неймовірним ніжним смаком цієї простої, але такої ситної і смачної страви.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Соус Ткемалі - покроковий рецепт, фото 1 Соус Ткемалі 50 5 2 з 5 - детальніше -
Оселедець під шубою класичний - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою класичний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Зелений горошок заморожений - покроковий рецепт, фото 1 Зелений горошок заморожений 20 1 2 з 5 - детальніше -