Приготувати печінковий торт - це завжди виграшний варіант і на святковий стіл, і порадувати домашніх смачною стравою за вечерею в колі сім'ї. Слід зазначити, що ця страва недорога, що немало важливо, проста в приготуванні, але ситна і дуже смачна. Для приготування використовується найчастіше яловича печінка, але ми сьогодні пропонуємо вам приготувати цей торт з курячої печінки, вона має трохи м'якшу структуру, а з додаванням молока, коржі для торта вийдуть особливо ніжними.
Ви здивуєтеся, наскільки простий рецепт приготування печінкового торта з молоком, але наскільки неймовірним вийде результат. Отже, для початку приділимо увагу найголовнішому інгредієнту, а саме курячій печінці. Її можна придбати в будь-якому магазині в свіжому або замороженому вигляді. У будь-якому варіанті потрібно просто замочити печінку в воді приблизно на годину, а потім витягти з води, віджати або просушити за допомогою паперових рушників і подрібнити блендером або ж пропустити через м'ясорубку.
Лук очистити від лушпиння, помити і теж подрібнити разом з печінкою.
У дану суміш розбити одне яйце, додати борошно, посолити, поперчити, а також влити 50 мл молока.
Все це ретельно перемішати віночком - тісто для печінкових коржів готове. Тепер займемося їх випіканням. Робити це ми будемо на звичайній сковорідці, яку ставимо на вогонь, вливаємо трохи рослинного масла.
На розігріту сковорідку наливаємо трохи тіста, все залежить від розміру вашої сковорідки, і розподіляємо тісто рівномірно по сковороді з допомогою лопатки.
Тепер обсмажуємо коржі з обох сторін по 2-3 хвилини і знімаємо. Процедуру повторюємо, поки не використаємо все тісто.
Тепер приготуємо ніжний прошарок для нашого торта. Приготуємо звичайне тісто для омлету. Для цього розбиваємо 3 яйця, солимо, перчимо і вливаємо 100 мл молока, все ретельно збиваємо вінчиком і печемо на сковороді тоненькі млинці.
Після того, як головні етапи приготування печінкового торта виконані, переходимо до завершального. Зваримо круто 2 яйця, наріжемо помідор на дольки, а також наріжемо тоненькими кільцями маслини.
Тепер займемося формуванням самого торта. На тарілку викладаємо корж і змащуємо його майонезом, зверху викладаємо яєчний млинець і також перемащуємо майонезом, потім викладаємо шар помідорів, далі знову печінковий корж і так повторюємо процедуру. Якщо тортик виходить занадто високим, можна з отриманої кількості коржів сформувати їх два.
Верхній корж теж змащуємо майонезом і викладаємо півкільця помідора, розрізані на часточки яйця і колечка маслин. Прикрашаємо зеленню і відправляємо в холодильник просочитися на пару годин. Дістаємо наша страву і насолоджуємося неймовірним ніжним смаком цієї простої, але такої ситної і смачної страви.
Випадкові рецепти