Печінка вважається одним з найпопулярніших субпродуктів, який широко використовується в кулінарії у всьому світі. Це основа для смачних паштетів, а може відмінна самостійна страва, частина якого-небудь салату або ж головний інгредієнт красивої і неймовірно смачної страви, такої як печінковий торт. Цей чудовий твір кулінарного мистецтва - завжди із захопленням зустрічають на святкових застіллях, адже печінковий торт дійсно смачна і ошатна м'ясна страва. Подавати його можна як самостійну основну страву, так і у вигляді закуски. У будь-якому варіанті це завжди виглядає виграшно.
В основі печінкового торта, як і в десертах з такою назвою, лежать коржі. В даному випадку це печінкові млинці, які потрібно насамперед приготувати. Для цього спочатку потрібно вибрати гарну печінку. Для печінкового торта можна використовувати будь-яку (яловичу, свинячу) печінку або ж брати асорті. Ми зупинили свій вибір на курячої печінці, вона сама ніжна і м'яка. Отже, печінку ми гарненько миємо, можна навіть замочити її на пару годин у воді. Після цього потрібно її перемолоти блендером або пропустити через м'ясорубку, щоб вийшла однорідна маса.
Потім вбиваємо курячі яйця, додаємо до смаку сіль і чорний мелений перець і все це перемішуємо вінчиком. Тепер додаємо борошно, вводимо його потроху, збиваючи вміст вінчиком.
В кінці вливаємо трохи рослинного масла, знову все перемішуємо. У нас повинна вийти однорідна суміш, за консистенцією нагадуюча тісто на оладки. З цієї маси ми і будемо випікати наші печінкові млинці.
Для цього ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинне масло, і коли сковорода як слід прогріється, наливаємо тісто. Товщина млинців повинна бути максимально тонкою, точно не більше 5 мм, тоді коржі добре просочаться. Ми залишаємо наш млинець готуватися на середньому вогні приблизно півтори хвилини, потім перевертаємо і підсмажуємо з іншого боку ще хвилинку. Таким чином випікаємо всі наші млинці.
Після цього приготуємо смачний і ароматний крем для нашого торта. А робимо його з майонезу, який поміщаємо в окрему ємність. Свіжу зелень миємо й подрібнюємо. Зелень можна використовувати будь-яку, яка припадає вам до смаку: кріп, петрушку, зелену цибулю, а можна зробити мікс.
Отже, подрібнену зелень додаємо до майонезу. Ще чистимо від лушпиння часник, пропускаємо його через чеснокодавку або ж натираємо на тертці і теж кидаємо до решти інгредієнтів. Тепер все ретельно перемішуємо - пікантний крем готовий. Даємо нашим печінковим млинців охолонути, а після цього починаємо збирати наш торт.
На тарілку, на якій збираєтеся подавати своє творіння, викладаємо перший млинець і змащуємо його приготовленої заправкою. Крему не шкодуємо і змащуємо гарненько.
Потім викладаємо наступний млинець і повторюємо процедуру, поки не використовуємо всі коржі. Завдяки тому, що млинці тоненькі і м'які, торт у нас вийде у вигляді певної гірки, яку зверху ми добре змащуємо майонезом і при бажанні посипаємо нарізаною зеленню. Готовий печінковий торт відправляємо в холодильник на пару-трійку годин, щоб він просочився, а потім можна подавати його до столу. Такий простий печінковий торт без будь-яких додаткових компонентів виходить неймовірно ніжним, смачним, ситним і неодмінно прикрасить будь-яке застілля.
Випадкові рецепти