Укр
Рус
thermomix thermomix
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня

90 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ця здорова страва з м`яса, приготована в мультиварці, є ідеальна легка вечеря на тиждень, яку ви можете приготувати заздалегідь. Дізнайтеся, як приготувати печеню в мультиварці корисну і смачну.

Інгредієнти

  • Бульйон 4 скл.
  • Бальзамічний соус 3 ст.л
  • Паста томат 2 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • М’ясо 1 кг.
  • Перець білий мелений 1 ч.л
  • Сіль 2 1/2 ч.л
  • Нутова мука 1 скл.
  • Чебрець 2 ч.л
  • Розмарин 1/2 уп.
  • Картопля 3 шт.
  • Солодка картопля 2 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Селера 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У велику миску засипте борошно з нуту, додайте морську сіль і мелений чорний перець. Перемішайте, до об'єднання сипучих інгредієнтів.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім помийте під холодною водою м'ясо (можете використовувати продукт на свій смак свинину, яловичину і т.д) і наріжте його невеликими шматочками.

    Крок - 2
  3. 03

    Додайте нарізане кубиками м'ясо в суміш з борошна з нуту і добре викачайте кожну скибочку. У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні і додайте покрите м'ясо. Обсмажте кожен шматочок з усіх боків, порційно (не обов'язково повністю готувати м'ясо тут - просто, щоб отримати золоту, хрустку скоринку, яка додасть тонну аромату до жаркого).

    Крок - 3
  4. 04

    Перекладіть шматочки м'яса в мультиварку.

    Крок - 4
  5. 05

    В ту ж сковороду налийте трохи олії, додайте попередньо очищений від лушпиння і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хвилини. Потім додати подрібнений часник і смажте протягом однієї хвилини, поки не досягнете насиченого аромату.

    Крок - 5
  6. 06

    Перекладіть підсмажені овочі теж в мультиварку до м'яса.

    Крок - 6
  7. 07

    Додайте бальзамічний оцет, томатну пасту, яловичий бульйон, сушений чебрець, морську сіль, сушений розмарин.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім помістіть в мультиварку попередньо очищену від шкірки і нарізану кубиками картоплю, кубики солодкої картоплі, нарізану моркву і подрібнену селеру.

    Крок - 8
  9. 09

    Ретельно все перемішайте і потім додайте лавровий лист. Встановіть мультиварку в режим «Тушкування» на 1.2 години, помішуючи приблизно через кожних 30 хвилин. Готовність страви можна перевірити, проткнув м'ясо і овочі виделкою або ножем.

    Крок - 9
  10. 10

    Якщо ви хочете зробити печеню трохи густіше, ви можете додати трохи крохмалю з м'ясним бульйоном. Прикрасьте страву свіжим чебрецем і подавайте до столу.

    Крок - 10

Оцінити рецепт