Укр
Рус
Печеня Другі страви Російська кухня

Печеня з кролика

( 4.8519 4 527 27 оцінок)
1892 - переглядів
80 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Печеня з кролика - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Одна з найбільш традиційних португальських страв. Готується в червоному вині, щоб створити дуже багатий і насичений аромат. Час приготування від 3 до 4 годин, але результат того вартий.

Інгредієнти

  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Розмарин 35 г.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Гвоздика 1 ст.л
  • Паприка 1 ст.л
  • Оливкова олія 5 ст.л
  • Часник 6 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 400 г.
  • Вино червоне сухе 1.25 л.
  • Кролик 1 1/2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою необхідних інгредієнтів. Очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. Так само почистіть часник, і за допомогою ножа розімніть тонко зубчики.

Крок - 1
02

Тепер звільніть від шкірки і наріжте досить великими кільцями моркву (хоча в цьому рецепті моркву можна і натерти на крупній тертці).

Крок - 2
03

Якщо ви будете використовувати молоду картоплю, то просто ретельно промийте її під проточною водою. Якщо ж скористаєтеся старою, то необхідно очистити її від шкірки і крупно нарізати.

Крок - 3
04

Тепер підготуйте м'ясо. Виберіть молодого кролика, розділіть його на частини і вимочіть в холодній воді приблизно пів години. Потім киньте шматки м'яса на сито для видалення зайвої рідини, або ж промокніть паперовим рушником.

Крок - 4
05

У глибокий сотейник (або утятницу) на дно викладіть раніше нарізані півкільця ріпчастої цибулі. Потім закиньте часник, кілька лаврових листків і гілочку розмарину.

Крок - 5
06

Далі приправте цибулю сухою паприкою і гвоздикою, приперчив чорним меленим перцем.

Крок - 6
07

Тепер в сотейник поверх цибулі щільно укладіть шматки кролика. Посоліть їх, приправте знову перцем і паприкою і накрийте шаром ріпчастої цибулі з часником. Продовжуйте так укладати м'ясо, постійно чергуючи з цибулею і не забуваючи перетрушувати спеціями.

Крок - 7
08

Залийте вміст сотейника червоним вином так, щоб повністю покрити всі інгредієнти. Додайте оливкову олію, трохи присоліть (на ваш смак і необхідності).

Крок - 8
09

Тепер накрийте сотейник кришкою і відправте тушкуватися в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте сотейник і перевірте ножем готовність м'яса.

Крок - 9
10

Якщо м'ясо вже проколюється легко (стало м'яким), укладіть поверх нього раніше підготовлену картоплю і нарізану моркву. Додайте попередньо вимиті гілочки свіжої петрушки.

Крок - 10
11

Далі накрийте сотейник фольгою (не використовуючи вже кришку) і відправте знову в духовку приблизно на 45 хвилин.

Крок - 11
12

Приготовану печеню викладіть на тарілку, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте з часточками помідора черрі.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смузи зеленый американский - покроковий рецепт, фото 1 Смузи зеленый американский 20 2 2 з 5 - детальніше -
Лосось в маринаде - покроковий рецепт, фото 1 Лосось в маринаде 40 1 2 з 5 - детальніше -
Мастика из сахарной пудры - покроковий рецепт, фото 1 Мастика из сахарной пудры 50 1 3 з 5 - детальніше -
Хлеб без дрожжей - покроковий рецепт, фото 1 Хлеб без дрожжей 115 1 2 з 5 - детальніше -