Одна з найбільш традиційних португальських страв. Готується в червоному вині, щоб створити дуже багатий і насичений аромат. Час приготування від 3 до 4 годин, але результат того вартий.
Для початку займіться підготовкою необхідних інгредієнтів. Очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. Так само почистіть часник, і за допомогою ножа розімніть тонко зубчики.
Тепер звільніть від шкірки і наріжте досить великими кільцями моркву (хоча в цьому рецепті моркву можна і натерти на крупній тертці).
Якщо ви будете використовувати молоду картоплю, то просто ретельно промийте її під проточною водою. Якщо ж скористаєтеся старою, то необхідно очистити її від шкірки і крупно нарізати.
Тепер підготуйте м'ясо. Виберіть молодого кролика, розділіть його на частини і вимочіть в холодній воді приблизно пів години. Потім киньте шматки м'яса на сито для видалення зайвої рідини, або ж промокніть паперовим рушником.
У глибокий сотейник (або утятницу) на дно викладіть раніше нарізані півкільця ріпчастої цибулі. Потім закиньте часник, кілька лаврових листків і гілочку розмарину.
Далі приправте цибулю сухою паприкою і гвоздикою, приперчив чорним меленим перцем.
Тепер в сотейник поверх цибулі щільно укладіть шматки кролика. Посоліть їх, приправте знову перцем і паприкою і накрийте шаром ріпчастої цибулі з часником. Продовжуйте так укладати м'ясо, постійно чергуючи з цибулею і не забуваючи перетрушувати спеціями.
Залийте вміст сотейника червоним вином так, щоб повністю покрити всі інгредієнти. Додайте оливкову олію, трохи присоліть (на ваш смак і необхідності).
Тепер накрийте сотейник кришкою і відправте тушкуватися в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте сотейник і перевірте ножем готовність м'яса.
Якщо м'ясо вже проколюється легко (стало м'яким), укладіть поверх нього раніше підготовлену картоплю і нарізану моркву. Додайте попередньо вимиті гілочки свіжої петрушки.
Далі накрийте сотейник фольгою (не використовуючи вже кришку) і відправте знову в духовку приблизно на 45 хвилин.
Приготовану печеню викладіть на тарілку, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте з часточками помідора черрі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти