Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Печеня з кролика

( 4.8519 4 527 27 оцінок)

2056 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Печеня з кролика - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Одна з найбільш традиційних португальських страв. Готується в червоному вині, щоб створити дуже багатий і насичений аромат. Час приготування від 3 до 4 годин, але результат того вартий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня з кролика" (на 100 грам)

  • Білки12.2 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою необхідних інгредієнтів. Очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. Так само почистіть часник, і за допомогою ножа розімніть тонко зубчики.

Крок - 1
02

Тепер звільніть від шкірки і наріжте досить великими кільцями моркву (хоча в цьому рецепті моркву можна і натерти на крупній тертці).

Крок - 2
03

Якщо ви будете використовувати молоду картоплю, то просто ретельно промийте її під проточною водою. Якщо ж скористаєтеся старою, то необхідно очистити її від шкірки і крупно нарізати.

Крок - 3
04

Тепер підготуйте м'ясо. Виберіть молодого кролика, розділіть його на частини і вимочіть в холодній воді приблизно пів години. Потім киньте шматки м'яса на сито для видалення зайвої рідини, або ж промокніть паперовим рушником.

Крок - 4
05

У глибокий сотейник (або утятницу) на дно викладіть раніше нарізані півкільця ріпчастої цибулі. Потім закиньте часник, кілька лаврових листків і гілочку розмарину.

Крок - 5
06

Далі приправте цибулю сухою паприкою і гвоздикою, приперчив чорним меленим перцем.

Крок - 6
07

Тепер в сотейник поверх цибулі щільно укладіть шматки кролика. Посоліть їх, приправте знову перцем і паприкою і накрийте шаром ріпчастої цибулі з часником. Продовжуйте так укладати м'ясо, постійно чергуючи з цибулею і не забуваючи перетрушувати спеціями.

Крок - 7
08

Залийте вміст сотейника червоним вином так, щоб повністю покрити всі інгредієнти. Додайте оливкову олію, трохи присоліть (на ваш смак і необхідності).

Крок - 8
09

Тепер накрийте сотейник кришкою і відправте тушкуватися в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте сотейник і перевірте ножем готовність м'яса.

Крок - 9
10

Якщо м'ясо вже проколюється легко (стало м'яким), укладіть поверх нього раніше підготовлену картоплю і нарізану моркву. Додайте попередньо вимиті гілочки свіжої петрушки.

Крок - 10
11

Далі накрийте сотейник фольгою (не використовуючи вже кришку) і відправте знову в духовку приблизно на 45 хвилин.

Крок - 11
12

Приготовану печеню викладіть на тарілку, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте з часточками помідора черрі.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Окрошка на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на мінеральній воді 45 6 2 з 5 - детальніше -
Пхалі з цвітної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі з цвітної капусти 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Солянка по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1 Солянка по-селянськи 50 6 3 з 5 - детальніше -
Ананасовий салат з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Ананасовий салат з куркою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Млинці на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на кефірі 35 3 3 з 5 - детальніше -
Лечо простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Лечо простий рецепт 120 1 4 з 5 - детальніше -