Печеня зі свинини, приготована з печерицями та сметанно - гірчичним соусом, можна подавати як самостійну страву або з гарніром. Шалено смачна і ароматна, просто пальчики оближеш.
Для приготування печені зі свинини дуже важливо вибрати шматочок свіжого м'якого м'яса. Помийте його під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Покладіть на кухонну дошку і гострим ножем наріжте на кубики середнього розміру.
Візьміть окрему миску і насипте в неї потрібну кількість попередньо просіяного борошна. Додайте часниковий порошок і достатню кількість солі. Всі сухі інгредієнти ретельно перемішайте.
Дістаньте чисту сковорідку і поставте на маленький вогонь. Налийте в неї трохи рослинного масла і додайте шматочок вершкового.
Поки масло в сковороді гріється і тане, поверніться до м'яса. Шматочки свинини ретельно обваляйте в суміші борошна, часникового порошку і солі.
Надішліть запаніровану свинину в сковорідку. Підсмажте на середньому вогні до рум'яного кольору з одного боку, а потім переверніть, щоб підрум'янилося і з іншого.
Поки в сковорідці смажиться свинина, займіться підготовкою грибів. В даному випадку краще використовувати печериці. Помийте їх під проточною водою і відкиньте на друшляк. За бажанням можна очистити верхній шар шкірки на капелюшках гриба. Або ж використовуйте не очищені. Оновіть зріз на ніжці. На кухонній дошці наріжте кожну печерицю на чотири частини.
В окрему чисту миску помістіть сметану. Киньте трохи діжонськой гірчиці і додайте вершки. Сметану і вершки можна використовувати будь-якої жирності. За допомогою ложки все ретельно перемішайте.
Підготувавши всі складові частини, необхідно їх з'єднати. Для цього вам знадобиться глиняний горщик. На дно помістіть кілька шматочків підсмаженої свинини і киньте невеликий шматочок вершкового масла. Далі додайте частину нарізаних грибів і кілька ложок сметанно - вершково - гірчичного соусу.
Наступний шар - свинина, далі - гриби і знову кілька ложок соусу. У такій черговості складіть стільки шарів, скільки у вас вийде. Зверху все змастіть соусом. Накрийте горщик кришкою і відправте в духовку. Готуйте при температурі 180 градусів протягом 30 - 40 хвилин.
Поки готується печеня, підготуйте сир. Візьміть шматочок сулугуні і натріть його на дрібній тертці. За 10 хвилин до кінця приготування, дістаньте горщик, зніміть кришку і посипте зверху натертим сиром. Горщик відправте назад в духовку, але вже не накриваючи кришкою. Приготовану печеню зі свинини дістаньте з духовки і подавайте на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти