Укр
Рус
Мясо Другі страви Европейская кухня

Печеня зі свинини

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

787 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Печеня зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Печеня зі свинини, приготована з печерицями та сметанно - гірчичним соусом, можна подавати як самостійну страву або з гарніром. Шалено смачна і ароматна, просто пальчики оближеш.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Печеня зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки8 гр.
  • Жири16.1 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування печені зі свинини дуже важливо вибрати шматочок свіжого м'якого м'яса. Помийте його під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Покладіть на кухонну дошку і гострим ножем наріжте на кубики середнього розміру.

Крок - 1
02

Візьміть окрему миску і насипте в неї потрібну кількість попередньо просіяного борошна. Додайте часниковий порошок і достатню кількість солі. Всі сухі інгредієнти ретельно перемішайте.

Крок - 2
03

Дістаньте чисту сковорідку і поставте на маленький вогонь. Налийте в неї трохи рослинного масла і додайте шматочок вершкового.

Крок - 3
04

Поки масло в сковороді гріється і тане, поверніться до м'яса. Шматочки свинини ретельно обваляйте в суміші борошна, часникового порошку і солі.

Крок - 4
05

Надішліть запаніровану свинину в сковорідку. Підсмажте на середньому вогні до рум'яного кольору з одного боку, а потім переверніть, щоб підрум'янилося і з іншого.

Крок - 5
06

Поки в сковорідці смажиться свинина, займіться підготовкою грибів. В даному випадку краще використовувати печериці. Помийте їх під проточною водою і відкиньте на друшляк. За бажанням можна очистити верхній шар шкірки на капелюшках гриба. Або ж використовуйте не очищені. Оновіть зріз на ніжці. На кухонній дошці наріжте кожну печерицю на чотири частини.

Крок - 6
07

В окрему чисту миску помістіть сметану. Киньте трохи діжонськой гірчиці і додайте вершки. Сметану і вершки можна використовувати будь-якої жирності. За допомогою ложки все ретельно перемішайте.

Крок - 7
08

Підготувавши всі складові частини, необхідно їх з'єднати. Для цього вам знадобиться глиняний горщик. На дно помістіть кілька шматочків підсмаженої свинини і киньте невеликий шматочок вершкового масла. Далі додайте частину нарізаних грибів і кілька ложок сметанно - вершково - гірчичного соусу.

Крок - 8
09

Наступний шар - свинина, далі - гриби і знову кілька ложок соусу. У такій черговості складіть стільки шарів, скільки у вас вийде. Зверху все змастіть соусом. Накрийте горщик кришкою і відправте в духовку. Готуйте при температурі 180 градусів протягом 30 - 40 хвилин.

Крок - 9
10

Поки готується печеня, підготуйте сир. Візьміть шматочок сулугуні і натріть його на дрібній тертці. За 10 хвилин до кінця приготування, дістаньте горщик, зніміть кришку і посипте зверху натертим сиром. Горщик відправте назад в духовку, але вже не накриваючи кришкою. Приготовану печеню зі свинини дістаньте з духовки і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Глазур для еклерів - покроковий рецепт, фото 1 Глазур для еклерів 35 1 2 з 5 - детальніше -
Коржики до чаю - покроковий рецепт, фото 1 Коржики до чаю 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти